Реклама / Ads
3| 4013 |12.02.2017 НОВИНИ

Крум Зарков: Търсим подкрепа от всеки български гражданин, за да реализираме нашата програма

.
„Програмата ни е напълно изпълнима – имаме нужда от подкрепата на българските граждани, за да я реализираме и всички да се убедят в нейната ефективност.” Това заяви членът на ИБ на БСП и водач на листата на левицата за Русе Крум Зарков по БНР. Според него водачът на листата има определена отговорност. „Важно е, когато водачът на листата влезе в парламента, да направи така, че да се чуе от трибуната за проблемите на града и те да станат национално значими”, обясни Зарков.
 

Когато обещаем промяна, ние ще я направим, каквото и да ни струва това

 

„С екипа, който бе представен по време на Националния съвет на БСП, ние отправяме послание към хората, като им казваме, че сме твърдо решени да правим това, което заявяваме. И когато обещаем промяна, тя се случва, каквото и да ни струва това”, заяви Крум Зарков. Според него БСП ясно заявява, че е чула гласа на хората. „Защото много се говори за референдуми, машинно гласуване, но се забравя най-яркото послание от скорошния вот- че политката в България не се прави както трябва и хората искат друг стил на управление. Ние сме тези, които се опитваме да отговорим на очакванията им”, каза той.

 

Крум Зарков е учуден, че ГЕРБ много повече критикуват програмата на БСП, отколкото защитават своята. „За реализацията на нашата програма например, по наши изчисления, ще са нужни около 2 млрд. лв., като тези средства могат да се осигурят най-малко по две направления. Едното от тях е  умишленото занижаване на приходите в бюджета. Умишлено те се занижават, за да се регистрира излишък. Ако не се прави този бюджетен трик, средствата могат да бъдат осигурени”, обясни водачът на листата на левицата за Русе. Той даде пример и с капиталовите разходи на МС, откъдето също могат да се осигурят средствата. „За 2016 г. те са 2 млрд. и 600 млн. лв., като илзишъкът се ползва от Министерския съвет да потуши някое и друго недовоство, без обаче това да е планирано в бюджета”, обясни Крум Зарков. Той даде пример и с обществените поръчки. „Ако се спрат практитките, които формират паралелната държава, също ще има огромен ресурс”, обясни социалистът.

 

Зарков коментира и обвиненята, че когато БСП поеме управлението на държавата ще тегли заеми. „Нас ни обвиняват, че ще теглим заеми, при това обвинението идва от онези, които изтеглиха 16 млрд. лв. държавен заем. Ние обаче нямаме такива намерения”, зарече се той. По думите му в България има достатъчен ресурс, за да се реалзира ясна икономическа и социална политика. „Нашата цел е да се планира всеки разход на българския данъкоплатец”, каза също Зарков.

 

По повод работата на новия президент Румен Радев, Крум Зарков заяви, че БСП никога не си е позволявала опити за натиск над Радев. „Бяхме обвинявани, че ще редим кабинетът му, но това не се случи. Ние затова подкрепихме Радев в президентската надпревара, защото той няма да се поддаде на външен натиск”, каза още Зарков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4721 |02.02.2017 Фрогоко: И ”Подкрепа” иска президентът да наложи вето върху Закона за концесиите . 7| 3979 |19.01.2017 Зарков: Радев начерта посоката на България . 1| 3498 |17.01.2017 2000 се подписаха в подкрепа на „голия учител” . 0| 3777 |10.01.2017 КТ „Подкрепа” към културното министерство: Ограничете чалгата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads