Реклама / Ads
11| 6700 |26.08.2011 НОВИНИ

Куче-пазач на бизнесмен разкъса жена

.
38-г. работничка в “Евроимпекс” З. Терзийска от болничното легло: Битката бе на живот и смърт
 

38-годишната Златка Терзийска, майка на 15-годишна дъщеря и 18-годишен син, е жестоко нахапана от кавказката овчарка на бизнесмен на връщане от работа в цеха на фирма “Eвроимпекс” в благоевградското село Зелен дол завчера вечерта около 20.00 часа, информира в. Струма. Кучето, нападнало З. Терзийска, е ползвано като пазач от бизнесмена Лазар Мавродиев, собственик на транспортна фирма. То било заедно с тъщата на Мавродиев пред къщата им в Зелен дол.

 

Ето какво разказа от болничното легло пострадалата З. Терзийска: Минавам покрай къщата по два пъти на ден, кучето обикновено лае, но е зад оградата, този път бабата го разхождаше. Направи ми впечатление, че в едната си ръка държеше дъска. Не успя да го удържи. Аз самата съм 45 килограма, но общата работа, която върша, ме е калила и съм жилава в ръцете. Успях да го хвана за устата и това ме спаси. Беше борбана живот и смърт. Минути преди злополуката синът ми се обади и ми каза: Мамо, има куче, ще те изчакам по-надолу. Той е 18-годишен и бе дошъл да ме прибере с мотора. Когато чул писъците ми, се притече на помощ, ужасно беше, каза пострадалата. Тя ще подаде жалба в полицията и съда. На жената е оказана първа помощ в спешно отделение от дежурния лекар д-р Таня Михайлова и по спешност е настанена в хирургия.

 

Пациентката постъпи с тежки разкъсвания в областта на лицето и в ингвиналната /слабинна област/, оголени са магистрални съдове /вени и артерии/, няколко милиметра са я делили от смъртта, съобщи вчера началникът на операционния блок д-р Димитър Димитров. По спешност е свикан лекарски екип начело с д-р Димитров за хирургична интервенция.

Жената остава под активно лекарско наблюдение, провежда й се масивна антибиотична терапия. На по-късен етап ще се установи дали има увреждания на нерви, условно раните при ухапване от куче са инфектирани, тъй като попадат микроби, уточни още д-р Димитров.

 

Съжалявам за случилото се, жената е в правото си, ще й помогна с каквото мога, исках веднага да отида в болницата да разбера състоянието й и да предложа помощ, но близките й ме спряха, каза вчера собственикът на кучето Лазар Мавродиев. Той заяви, че кучето има поспорт, ваксинирано е и е отглеждано само вътре. Не съм допускал, че ще се случи подобен инцидент... Полицаи от Първо РУП - Благоевград работят по случая. Разпитани са пострадалата Златка Терзийска и собственикът на кучето Лазар Мавродиев.  (Струма)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4744 |08.08.2011 Простреляният бизнесмен бил следен . 4| 5105 |04.08.2011 Простреляният бизнесмен не носел пари? . 14| 5220 |03.08.2011 Бизнесменът Марешки цепи сините във Варна . 12| 6527 |27.07.2011 Мерцедес на кротък бизнесмен хвръкна във въздуха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads