Реклама / Ads
2| 5313 |10.03.2008 НОВИНИ

Куйович-повод за отстраняването на главния секретар на МВР ген. Илия Илиев

.
Целият случай довел до това, че изключително добри служители на МВР били злепоставени по недопустим начин в общественото пространство, казва бившият директор на ГДБОП ген. Ваньо Танов.
 

Информацията, която се изнася от бившия директор на ГДБОП ген. Ваньо Танов пред комисията “Куйович” би променила съществено гледната точка към случая, заяви по НТВ самият той. Танов обясни, че било нормално да го поканят в комисията, за да изнесе фактите около Будимир Куйович, защото е бил ръководител службата в този период.

С Куйович е използван като повод да бъде отстранен главния секретар на МВР ген. Илия Илиев, беше категоричен Танов. В защита на ген. Илиев било казано, че е некорумпиран и се одобрява извършеното от него, тъй като оперативната работа невинаги се вписвала в общоприетите норми и ценности.

По онова време службата получила информация, че Будимир Куйович влиза в страната с документ за самоличност с неверни данни. Били предприети всички възможни мероприятия при едно от влизанията той да бъде задържан. Бил разпитван в продължение на няколко дни.

Танов придобил лични впечатления от Будимир Куйович, защото завършващият момент на разпитите му бил в неговия кабинет. В тях освен подробности, свързани с производството и наркотрафика, имало и доста притеснителни моменти, свързани с корупционни деяния в системата на МВР.

Целият случай в крайна сметка довел до това, че изключително добри служители на МВР били злепоставени по недопустим начин в общественото пространство. Танов изрази недоумение за причините, поради които на службата е било забранено да работи по случая “Куйович”.

Във връзка с Държавната агенция “Национална сигурност” ген. Ваньо Танов оповести, че тя нямало да може да покаже сериозни резултати, за което имало обективни причини. ДАНС била свързана с МВР, а причината за създаването й била невъзможността МВР да се справя с организираната престъпност и с корупцията. Танов посочи, че се обезсмисля първоначалният замисъл на агенцията, при положение, че тя ще съгласува и координира действията си с главния секретар на МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4835 |10.03.2008 Софийските данъци били каша . 3| 4675 |09.03.2008 ГЕРБ - първи, но с недостатъчно проценти, БСП - "устойчиво втори" . 5| 8683 |09.03.2008 Фирма на Фуат Гювен и Мултигруп придоби тютюневата фабрика в Кърджали . 4| 5180 |09.03.2008 "Вина има, виновни няма" ще е изходът от трагедията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads