Реклама / Ads
1| 5100 |02.10.2009 НОВИНИ

Куйович продължавал да разчита на МВР

.
Будимир Куйович
Във всички случаи “този юнак” продължава да се ползва с благоволението не само на колеги от МВР, но и на други служби, категоричен бе бившият главен секретар, каза бившият главен секретар на МВР Валентин Петров.
 
"Аз неколкократно съм казвал и давал показания, че колеги са покровителствали Куйович, има и грешки на служители на МВР като немарливост и подценяване на случая, има наказани такива служители", твърди Петров.

"Будимир Куйович прави всичко, за да намали присъдата си. Случаят с него е само малка част от провокацията в МВР, а кръгове в БСП и други партии са се възползвали", каза днес по БНР бившият главен секретар на МВР.

Въпреки обещанието си да отговори на обвиненията на черногореца, днес Петков обясни, че твърденията на Куйович, че проблемите му с МВР започнали, когато спрял да плаща на бившия главсек и на бившия вътрешен министър Румен Петков, са абсурди.

"Той е само малка част от провокацията в МВР. Това беше в интерес на кръгове от БСП, които са имали лоши отношения с бившия министър Румен Петков, а това обслужваше и други партии", подчерта Валентин Петров.

Спред него, всичко, което се случва е разиграно от адвоката на черногореца.

"Абсурдни са твърденията на Куйович, че ми е плащал. Аз знам за този човек от 5 години, като ръководител на ГДБОП го изгоних от страната за производство и трафик на наркотици. Това беше в края на 2004 г. Трябваше да се предприемат мерки и аз изготвих такава заповед, съгласувана с тогавашния министър на МВР, разказа бившия главен секретар.

"Самоличността на едно лице се сваля в едно разследване, както и от съда, така че твърденията на адвокатката е абсурдна. Когато го екстрадирахме от страната получихме всички данни и от сръбските служби. В периода на последните година-две той на два пъти сменя самоличността си, за съжаление с участието на служители на МВР, включително и с висши служители", обясни Валентин Петров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5203 |01.10.2009 Куйович в изолатор заради интервю . 4| 5541 |01.10.2009 Куйович скандално проговори от затвора . 13| 5473 |24.09.2009 Румен Петков: Куйович лъже, че ми е плащал . 0| 5409 |24.09.2009 Делото Куйович влиза в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads