Реклама / Ads
31| 5539 |31.05.2014 НОВИНИ

Куюмджиев: Политическото присъствие в кабинета да се засили

.
Явор Куюмджиев
Политическото присъствие в кабинета трябва да се засили. Това каза в ефира на Дарик народният представител от КБ Явор Куюмджиев, като добави, че това е личното му мнение.
 

На въпрос кои от членовете на правителството трябва да се сменят,  дедпутатът каза, че това трябва да са хората, които не са успели да покажат достатъчно ентусиазъм и достатъчно практическо приложение на политиките, които от управляващото мнозинство следва за подобряване живота на хората, трябва да бъдат преразгледани.

 

"Това правителство беше създадено като експертно и в него влязоха хора, които в голяма степен са доказани експерти в своите сфери. Може би една от причините, поради която получихме резултата в неделя, е, че нашите симпатизанти и членове не можаха да припознаят това правителство като свое и си мисля, че трябва да се засили политическото присъствие в това правителство. Ясно е, че се подкрепя от две партии", каза Куюмджиев. Той посочи, че в кабинета има трима министри на БСП и трима на ДПС. Останалите членове на кабинета са експерти и според Куюмджиев това е "големият проблем" - че симпатизантите на партията не припознават в това правителство своето правителство.По думите му обаче сред другите причини за резултата на БСП е и поведението на министър Кристиян Вигенин, свързано с кризата в Украйна. Според народния представител, министърът  не е дооценил, че голяма част от симпатизантите на БСП са русофили."България е страна -член на ЕС и НАТО и трябва да изпълняваме съюзническите си отговорности. Но от друга страна, сме нация, която от хилядолетия е свързана и с Русия, и с Украйна, с подобна религия, с подобни езици, братски народи.

 

Трябваше да се направи усилие страната ни  да използва тези две дадености в правенето на политиката в тази криза и и да се опита да стане мост между Русия и ЕС, мост, а не да бъде троянски кон, ", сподели Куюумджиев. Според него това е било по-правилната позиция. Той подчерта, че управляващите трябва да определят приоритетите и за да ги дефинират, трябва да се вслушат в това, което са им казали хората в неделя, а именно "че са отвратени въобще от правенето на политика в страната", защото 65% от гласоподавателите въобще не са отишли до урните.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5116 |29.05.2014 Явор Куюмджиев: Няма нито една забележка по "Южен поток" от Брюксел . 16| 5458 |09.05.2014 Я. Куюмджиев: Какъв е провалът на „Южен поток” щом започва изграждането му?! . 26| 5395 |02.05.2014 Силно дамско присъствие на БСП на празника в Копривщица . 18| 5027 |09.04.2014 Я.Куюмджиев: ЕРП- та удрят правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads