Реклама / Ads
29| 7834 |25.01.2014 НОВИНИ

Кулезич отказа да си сложи лепенка на устата

.
Заради опитите да бъде оказан натиск върху предаването „На светло” с компроматни есемеси на Люба Кулезич с Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Светлозар Костов, водещата възнамерявала да се яви днес в ефир с лепенка на устата. В последствие се отказала и показа само колаж как би изглеждала.
 

За да коментират темата с подслушването, особено изострена в последните седмици, гости в предаването й бяха Красимир Райдовски, Огнян Стефанов и Асен Йорданов.

Последното предположение на Кулезич за есемесите, изтекли от телефона й е, че бил откраднат във фитнес залата. "Това е страшно, това се нарича фашизъм! Сниман е екранът на телефона ми. Никой посмъртно не може да докаже кои съобщения съм писала аз и кои са фабрикувани за целта на компромата. А заснетият телефон мой ли е или не? Всеки може да фабрикува същите есемеси на всеки телефон от този модел. Още по-гадно е, че за целта телефонът ми е бил откраднат за малко, претърсен и върнат в чантата ми. Станало е като тренирам във фитнес залата, а заключвам нещата си в шкафче с парола", коментира Кулезич в съботното издание на "На светло".

Тя определи случващото се като опит да бъде затворена устата й, като Нова телевизия бъде предизвикана да я изхвърли заради пристрастия към ГЕРБ. Кулезич се закани да осъди за пореден път главния редактор на в. "Галерия" Кристина Патрашкова и заяви, че "ако прокуратурата не реагира, фашизмът е на лице".

Журналистът Огнян Стефанов коментира, че вече 24 години се прави едно и също. Разликата е, че ако преди рекетът се извършвал скрито в престъпните кръгове, то сега се използва абсолютно нагло и показно чрез медии на мафията. Стефанов упрекна държавата в лицето на отделните институции, че оставят тази дейност да бъде извършвана безнаказано.

Смятам, че има съзнателен отказ на институциите да търсят по законен начин разрешаване на случаите с подслушване. А този, който си върши кадърно работата, става публично заливан от мръсотия. Има и съвестни магистрати, но те са притискани в ъгъла и са разпъвани на кръст. По медиите за герои ни се показват мафиотите с руси мацки, те са готините и вдигат рейтингите, коментира Стефанов.

Журналистът Асен Йорданов добави, че държавата не е имагинерно понятие. „Пеевски щеше да стане държавата.”

Тогава обаче хиляди излязоха на улицата. Защо не излизат хиляди и сега, заради подслушването, попита Стефанов. Той е убеден, че хора от властта много добре знаят кой стои зад есемесите, зад записът за срещи между Румен Петков, Георги Първанов и Бойко Борисов. Вътрешният министър напр. няма как да не знае, зам.-главният прокурор Борислав Сарафов също. Години наред държавата отказва да поеме задълженията си.

Институциите ни все повече се използват за частни интереси, каза Асен Йорданов. Аз винаги цитирам източника си. Ако някой използва за източник Уикилийкс, това е престижно. В САЩ се признава – да, информацията е крадена, но досега винаги е била достоверна.

Държавата се използва особено драстично за частни ползи в последно време чрез явлението – издаване на обществени присъди чрез медиите. България не е държава, в която действа Европейското законодателство. То би разчистило за отрицателно време подобни практики, отбеляза Йорданов.

Относно Първанов и Петков няма как да се намеси, въпреки че опита, намеси се в разговора Красимир Райдовски. Той каза, че е започнало разследване срещу неизвестен извършител.

Чух, че Алексей Петров си е купил много скъпа техника за подслушване от Израел, повтарям, че това е слух, не е доказано, каза Кулезич. Такава техника задължително трябва да се регистрира, на коя фирма принадлежи, ако бъде продадена, също да бъде пререгистрирана, бяха единодушни гостите в студиото.

Относно опитите да бъде дисквалифициран шефа на спецпрокуратурата Светлозар Костов, Стефанов каза, че не знае какво ще стане с него, но делото „Октопод” според него вече е ясно – застава на изходна позиция и ще отпадне от давност.

Седяхме на един чин в английската гимназия със Светлозар Костов. Той е много педантичен и точен човек, довършва си нещата, но не е в изгодна позиция, каза Асен Йорданов. Той коментира още, че винаги си оставя коз, когато стане напечено. В момента, ако се наложи мога да докажа, че в България има частна групировка за подслушване.

Козът, на който се осланя Огнян Стефанов пък гласи: Бягай, ако стане напечено, защото в тази държава няма кой да те защити.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 75| 6537 |23.01.2014 Кулезич: Има опит за повторното ми пребиване . 6| 5747 |20.01.2014 Брюксел отказа нови споразумения за "Южен поток" . 91| 14547 |16.01.2014 Съдът: Патрашкова да плати 18 хил. лв на Л. Кулезич за обида . 17| 5868 |28.12.2013 Синодът иска да сложи ръка на уникален паметник на културата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads