Реклама / Ads
86| 9213 |29.10.2013 НОВИНИ

Л. Кулезич в словесен челен сблъсък с Н. Стоичкова за протестите

.
Люба Кулезич
Двете журналистки бурно кръстосаха словесни шпаги за протестите и тяхната легитимност, за това кой има право да изразява мнението си про и контра; за това кой стои зад протестите или правителството
 

Гнусно е да се използват млади хора за неясни политически цели, заяви по НТВ журналистката Нора Стоичкова, която е и член на групата "София без блокади". Тя участвала в протестите през 1990 г. и тогава също младежката енергия била използвана. Стоичкова се обяви и против блокадите на София. Това, което правели в университета приличало на гражданско неподчинение, както и другите протести. Иначе младите хора винаги имали чисти помисли. Знаем кои са отзад, каза Стоичкова.

- Кои са отзад, попита водещата Люба Кулезич. А знаете ли кои са зад  правителството, попита още тя. 

- Аз не съм тук, за да споря с вас госпожо, да отговарям на въпросите ви, репликира Стоичкова.

 - Възбуждате ме, каза Кулезич.

- Вие мен не, отговори Стоичкова.

- Да, сигурно вас ви възбуждат гнусните неща, каза Кулезич и поясни, че думата гнус се употребява за отвращение от животни.. А вас не ви ли пречат години наред хората, които влизат в парламента с обещания, а за броени месеци те стават съвършено други. Много по-страшно е, че 23 години има кукловоди, мафия, структури. Изглежда, че тези хора, които използват българския народ, не възмущават г-жа Стоичкова и чистофайниците, заключи Кулезич. Тя напомни, че вчера ректорът Илчев е казал, че подкрепя исканията на студентите, но не и методите им. А исканията са за оставка на правителството, защо това не е отразено в медиите, попита Л. Кулезич.

Стоичкова посочи, че имало още един протест и той бил организиран. Тези хора били ясни, те искали разрешения от Общината за това. Така трябвало да се протестира. Там били хората на Бареков, на ВМРО и предприемали легитимни действия. Ако ще правим демокрация, ще спазваме законите, каза тя и посочи - има ред и дисциплина.

Предупредихме с Хр. Бойчев, и Т. Токмакчиев: Момчета и момичета, ще започнат да ви омаскаряват, ще започнат да назозават зловещи спонсори зад вас и така стана, напомни Кулезич. Едно от големите обвинения е, че тази окупация е политизирана, добави тя. Тези, които нахлуха онзи ден, предвождани от депутат от БСП, дадоха ясен знак за политизиране. Дали Г. Господинов, Н. Огнянова, Е. Михайлова са преследвани от закона лица, та нямат право на подкрепа за студентския протест, попита тя. И предупреди - може и барети да им пуснат и това не е хипербола, а реална опасност. 

Стоичкова каза, че анкета по БТВ пък сочела, че хората не подкрепяли студентския протест. Набивам го в главата и казвам едно и също, запъна се Стоичкова и каза, че тези действия нарушавали устоите на демокрацията. Кулезич се опита да се вмъкне в разговора, но Стоичкова не й даде думата. Все пак журналистката от НТВ успя да напомни думите на Р. Овчаров да не отиваме към фалит. Ако искаш да учиш, отиваш в Парка на свободата и сядаш на пейката да учиш, препоръча Кулезич.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7277 |19.10.2013 Трактора съди Кулезич за 50 000 . 1| 5002 |13.08.2013 Четири трупа при челен сблъсък в Кресненското дефиле . 61| 9908 |29.06.2013 Скандал между Кулезич и ген. Атанасов за картончета от ДС . 17| 6948 |26.06.2013 Люба Кулезич сънувала "криминално-политическа мутра", която я заплашва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads