Реклама / Ads
4| 7533 |05.07.2017 НОВИНИ

Кулезич: Законодателната мисъл на Данаил и Емил възстановява Берлинската стена и Желязната завеса

.
Люба Кулезич
Мнозинството в парламента дава все по-вдъхновяващи примери за трудолюбие и законодателна активност. Разработиха се народните любимци. Дори на тях, дето не се изчервяват лесно, им стана леко неудобно да кибичат в пленарна зала по двайсетина минути, щото нямало законопроекти за разглеждане.
 
Така започна  традиционния коментар пред BiT Люба Кулезич.

Ето как продължава коментарът на водещата на "Честно казано":

В деловодството взеха да капят законопроекти като слънца – да огреят зажаднялата за справедливост и за социална отзивчивост душица на българина.

Спукаха му се тъпанчетата от натякването, че всичко със съдебната реформа е тип-топ и хоп! Изненада: трима от ГЕРБ начело с юридическия титан Данаил Кирилов и двама от патриотите начело с корифея на митниците Емил Димитров-Ревизоро внесоха проект за промяна в съдебния закон. Промяната, която предлагат, е фундаментална.

Главният прокурор и неговите бодигардове по етажите на съдебната система трябва да се зарадват и да се почерпят на приятелска разпивка нейде по морето с местни мутри на купона за разкош. Щото идеята на управляващите вносители не пречи на такива приятелски симбиози, дори напротив. Поправките атакуват най-вече непокорните магистрати, изпокрити по разни професионални гилдии да извършват подривната си дейност срещу симпатягите на Цацаров във ВСС с пари от западни донори.

А да видим как ще им върви конспирацията, ако се премахнат „всички предпоставки за упражняване на влияние върху съдебната власт“, както пишат Данаил и Емил. Ама да не си помислите, че тези предпоставки имат нещо общо с местни олигархични кръгове и политически лобита. Моля ви се! Проектът забранява финансирането от международни донори. Не само от омразната на пеевските медии фондация „Америка за България“, ами и от ЕС, от холандското правителство, от „Норвежкия фонд“.

Бунтовният Съюз на съдиите най-вече ще се ухапе за лактите, което е и целта на тази високопрогресивна идея. Не е ясно с какво точно финансирането от програми на ЕС пречи на независимостта на съсловните организации, а пък не пречи на Асоциацията на прокурорите или на Висшия съдебен съвет да папка европейски пари за проекти.

Явно е, че непослушните съдии трябва да бъдат пернати през пръстите и да не си помислят да пращат колеги да се обучават на качествено правосъдие в някоя западна страна с установени традиции в правораздаването. Нещо повече тандемът Данаил-Емил е надминал дори Путин и Орбан в опитите им да бъдат възпрени вредните влияния на неправилни фондации и спонсори. Е, вярно е, че премиерът на Унгария затвори цял университет заради подозрението, че развъжда соросоиди.

Затова пък нашите законотворци предвиждат забрана магистратите да преподават или да извършват научна дейност в чужбина. Никакви префърцунени американски програми „Фулбрайт“, че от тях само бели за нашите любими магистрати, школувани в милиционерската академия или в новаторски университет с име на женски полов орган. Край на стажовете в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, точка на обмена на кадри между България и останалите страни от Европа и света. Наистина култова се оказа законодателната мисъл на Данаил и Емил.

Тя възстановява по законов път Берлинската стена и Желязната завеса. За да бъдат изкоренени саботьорите, които плашат населението с диктатура на прокуратурата и пускат фалшиви новини, че нашата Темида отдавна се е сбогувала както с превръзката на очите си, така и с непорочността си. Това се казва законотворчество под носа на Меркел, Юнкер и Макрон.

Дзерджински и Вишински са живи. И ще ни направят диви и щастливи, ако всички депутати изведнъж се разработят. Май по ще ни излезе сметката, ако мързелуват и налитат само на депутатските кюфтета, а не на законите, да да ги поправят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7897 |15.06.2017 Кулезич: Борисов си изми ръцете като Пилат Понтийски с мажоритарния вот . 0| 6311 |14.06.2017 Люба Кулезич: Словесните бомби на Лозан Панов и погубената чест на българската Темида . 3| 4277 |26.03.2017 Люба Кулезич: Октоподът Шиши ще предсказва изборите . 6| 8776 |25.03.2017 Кулезич: Целият свят наопаки, българите - на терсене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads