Реклама / Ads
23| 7421 |10.11.2009 НОВИНИ

Кумът на Сидеров напусна Атака, Волен иска отчет в Бургас

.
Волен Сидеров и Валери Симеонов
Новините на турски език, Спаска Митрова и Бургас-Александруполис са били последната капка, която е преляла чашата на 10 общински съветници от "Атака" в Бургас, които днес напуснаха партията, която е втора по сила в града.
 
Валери Симеонов, шеф на СКАТ, общински съветник и кум на Волен Сидеров, заедно с ощюе девет депутати се отцепи от "Атака". Причините за това са мълчанието на партията по проблемите "Бургас - Александруполис", зандана на Спаска Митрова и свалянето на турските новини, което "Атака" е подкрепяла. Симеонов обвини политическата група в бездействие. "С Волен се познаваме от 1971-ва година, нямам лични мотиви към него, а към цялостната политика, която се води. Той не даде една стотинка в Бургас за изборите, ние поехме всички разходи, а сега се червим пред избирателите си, които ни казаха "по-добре да бяхме гласували за ГЕРБ", след като "Атака стана откровен сателит на Бойко Борисов.", сподели пред Frognews.bg Валери Симеонов. На въпрос дали ще има разцепление в парламента, той отговори "Програмният директор на СКАТ е депутат от "Атака", няма да налагаме от телевизията натиск на никого, нека всеки сам да прецени какво ще прави оттук нататък.", коментира Симеонов.

Председател на новосформираната общинска група е Валентин Касабов. Верни на Атака остават Димчо Грудев и Деян Стойков, Независимата група даде пресконференция, на която Валери Симеонов, председател на "Атака" в Бургас обяви, че му е поискан доклад от партията, който трябвало да бъде занесен в София. От "Атака" Бургас отказали с аргумента, че втората политическа сила в града е създадена иманно в Бургас и нямало смисъл докладът да се носи в столицата. Раздялата на общо 10-те напуснали "Атака" съвпада с падането на Живков преди точно 20 години. Кумът на Волен Сидеров и негова дясна ръка Валери Симеонов се е отказал от председателското място в общинските структури в Бургас и е сред членовете на новосформираната политическа организация.

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров отговори на разцеплението с декларация. Пред Frognews.bg Сидеров сподели, че вече втора година му се отказва справка за дейността на партията в Бургас, както и право на трибуна в СКАТ. "Нека Валери Симеонов да каже защо е забранил да се споменава Атака в ефира на телевизията и не ни се дава право на участие? Той каза, че не е коректна нашата подкрепа към ГЕРБ, но това означава, че той иска да обърнем курса към БСП и ДПС. Всички, които се отцепиха от "Атака" в Бургас трябва да си предадат партийните книжки, защото са общински съветници именно от "Атака", коментира Сидеров.

Frognews. bg
припомня, че Валери Симеонов бе първият, който даде телевизионна трибуна на сегашния лидер на Атака Волен Сидеров. В телевизия СКАТ националистът водеше всекидневно публицистично 15-минутно предаване "Атака", в което правеше актуални политически коментари. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4899 |03.11.2009 Вoлен Сидеров е за обединение на десните . 2| 5313 |28.10.2009 Доростолският мистрополит напусна земния живот . 2| 4827 |24.10.2009 Цветан Цветанов доволен от служителите си . 5| 4816 |14.10.2009 Имало съмнения, че Димов и Стоев действали непозволено

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads