Реклама / Ads
16| 8233 |31.03.2021 НОВИНИ

Кунчев постави Борисов в шах. Нямало български модел

.
Български модел нямало, въпреки че властимащите се хвалят от всевъзможни неща и по всевъзможен начин, че се прилага от редица европейски държави. Няма нито американски, нито германски модел - всеки се опитва да напипа златното сечение, заяви обаче главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в ефира на Българската национална телевизия.
 

От утре част от противоепидемичните ограничения ще отпаднат, а членът на Щаба отсече - за пръв път посочваме мерки, които няма да важат за всички от утре, а са разпределени във времето. Спорен е въпросът с моловете. Търговските центрове възроптаха срещу решението да останат затворени, но Кунчев обясни - проблемът при тях не е в техния търговски характер, а в социалната им роля, особено в студеното време.

 

Превръщат се в Агората в Древна Гърция", посочи още санитарният инспектор.

"Недоволни винаги ще има. Опитваме се да дадем този отдушник, който крие най-малко рискове", посочи Кунчев. Търси се баланс, сиреч, както се повтаря постоянно.

 

"Заиграването с изборите е много вредно. Каквото и да направим се гледа от призмата на това. С медицинския протокол сме казали точно какво трябва да се прави. Ако се спазват тези мерки, няма риск от това, че си отишъл за 20 минути да гласуваш", категоричен бе още доц. Кунчев.

 

А иначе - въпреки че броят на настанените в болници е висок, а пациентите в интензивните отделения растат, системата е по-подготвена в сравнение с втората вълна. Тоест системата издържа, обясни Кунчев, въпреки че лечебни заведения от цялата страна алармират за големия натиск.

 

Рано било обаче да се търси ефект от наложените ограничения, които доведоха до трето затваряне.

 

"Ефектът, който търсим към момента е да няма рязко нарастване на случаите. Знам, че на някои може да им звучи революционно, това не са чак толкова лоши данни на фона на случващото се в Европа", обясни Кунчев.

 

"Ако не успеем да счупим тренда, разбира се че пак ще се вземат мерките така, че да осигурят ненатоварване в такава екстремна степен към болниците", допълни още главният дъравен здравен инспектор.

 

Мярката със зелените коридори за пазаруване вероятно ще бъде преосмислена, посочи още Кунчев.

 

"Щабът ще го има докато реши правителството. Това е политическо решение. Всеки е свободен да взема решение. За нас ще е голямо облекчение", коментира доц. Кунчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 3323 |30.03.2021 Ангел Кунчев призна, че са връщани пациенти и линейки, но вече не било така . 40| 15903 |29.03.2021 Немскоезични издания за Борисов, Трифонов и изборите на 4 април . 14| 3667 |29.03.2021 Борисов пак обеща: Няма да има извънредно положение и нови мерки . 21| 4881 |28.03.2021 „Долу ГЕРБ“ скандират протестиращи пред къщата на Борисов в Банкя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads