Реклама / Ads
17| 4662 |23.12.2014 НОВИНИ

Кунева: Драматична е корупцията в съдебната система; на носещата конструкция не може да се разчита

.
Меглена Кунева
РБ има много стабилни цели и ще ги отстояваме с всички сили. Ние искаме да бъдем чути, нашата програма не е тайна, а пенсионната реформа е част от плановете на коалицията през 2015 г., заяви по БТВ вицепремиерът Меглена Кунева.
 
Според нея РБ е много полезен партньор, защото казва какво мисли, а това, което е предложил, е част от формулата на РБ за 2015 г. Дадени били много важни сигнали, които накарали обществото да се заинтересува от втория и третия стълб на пенсионната реформа.

Нямам колебание за пътя, по който сме поели, докато реформите дават плодове. Тя открои министъра на правосъдието, на вътрешните работи, на здравеопазването, на икономиката. Не искаме да разваляме коалицията, това е подход, от който стабилността на страната има полза. да се направи стабилен мандат на ГЕРБ е точно толкова полезно, колкото и за РБ. Меркел управлява само в коалиция; като се възхищаваме на някои държави, да видим как го постигат, предложи Кунева.

Многомесечни консултации предхождали следващия стълб на съдебната реформа. Имаме съгласие на прокуратурата, мнение на ВСС, на НПО-та, на чуждестранни партньори. МС не възразил на тази стъпка. Стратегията била внесена в НС и щяло да се работи закон по закон. По-добре е едно действие вместо хиляди думи, подчерта Кунева. И каза, че имаме проблем с корупция в съдебната система. Това е драматично, защото означава, че на основната, носеща конструкция на държавата не може да се разчита.

Не е необходимо 7 държави да те спрат за Шенген; достатъчна е една, припомни Кунева. Отношенията със страните-членки са изключително важни и трябва да държим сметка как се чувстват инвеститорите тук, каза тя и добави, че те се чувстват тук  както и останалите български граждани. Щом реформата на съдебната система многократно е била плащана през програми, значи европейските ни партньори искат да помогнат на българските граждани, подчерта Кунева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4289 |10.12.2014 Кунева: По-силни сме с ЕС в преговорите с Русия . 5| 4706 |30.11.2014 Кунева: Трябва ни пътна карта за възстановяване доверието в РБ . 38| 9005 |29.11.2014 Радан стряска Кунева: РБ е изчерпан! . 4| 5420 |28.11.2014 Данев: Нарочно нагнетяват усещане, че икономиката ни е драматична

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads