Реклама / Ads
4| 4170 |19.05.2016 НОВИНИ

Кунева: Изтичането на информация за матурите идва от отличниците

.
Меглена Кунева
Един добър ученик може да реши теста за 30 минути. Още 30 или 40 минути трябват за „Гераците“. За това време може да се приключи целият тест, учениците да излязат след 9.00 часа и тогава вече може да се появи информация извън изпитните зали. За съжаление това не може да се предотврати, обясни министърът.
 
По думите й и при двете медийни разследвания, за които са сигнализирани прокуратурата и икономическа полиция, отговорите се получават на телефоните на журналистите след 10-10.30 часа.

Моята задача е тази – когато си учил да получиш добра оценка, когато обаче не си учил - да не получиш същата добра оценка заедно с този, който се е скъсал от труд

Меглена Кунева изтъкна обаче, че министерството е успяло да попречи тази информация да се върне обратно в изпитните зали, а това е и основната цел на засилените мерки и видеонаблюдението.

И утре – денят на втората матура, основната задача на квесторите и на екипите пред мониторите ще бъде именно да попречат на нечестни зрелостници да получават информация отвън.

Кунева определи организацията на матурите по български език и литература като добра и предотвратила масово преписване. Няма изтичане на теста, нито на темата или автора за последния въпрос. Некоректно е да се каже, че матурата е изтекла, подчерта вицепремиерът.

Тя коментира, че за изтичане би могло да се говори, ако в ранните часове на деня стане известен изтегленият автор. Никой в най-смелите си предположения не намекна дори за „Гераците“, посочи тя.

Просветният министър посочи, че са прибрани допълнителни мобилни телефони още преди да се използват. По думите й с раздаването на черни химикалки на зрелостниците, с прибирането на телефоните не само на ученици, но и на квесторите, е дадена много силна гаранция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4261 |13.05.2016 250 родители подали фалшифа информация, за да се класират за детска градина в София . 10| 4047 |10.05.2016 Кунева: С участието на АБВ във властта, дясноцентризмът се беше изместил . 3| 4295 |08.05.2016 Кунева: РБ се събира във вторник заради ветото на президента . 0| 5562 |17.04.2016 Меглена Кунева: Срамно е как се третира българския учител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads