Реклама / Ads
8| 4436 |11.01.2016 НОВИНИ

Кунева за Р. Кънев: Не може да си на две места

.
Меглена Кунева
"Или споделяш тежестта на управлението, или не, терциум нон датур (трети вариант няма). Не може да си на две места и да вземеш най-доброто и от двата свята." Това заяви лидерът на Движение „България на гражданите” Меглена Кунева, коментирайки поведението на ДСБ по време на първата пресконференция на партията й.
 

13 от 23-мата депутати са подкрепили декларацията с приоритети, която предшества анекса за ускорени реформи, който ще се прибави към коалиционното споразумение. Сметката показва, че Радан Кънев и депутатите от ДСБ и от Гражданския съвет на РБ, които клонят към тях, са точно 10. Това са и потенциалните опозиционери, които може да станат независими народни представители.

Политиката на България не трябва да се определя отвън, тя трябва да се прави тук, подчерта Кунева по адрес на Лютви Местан. С уговорката, че по важните законопроекти ще търси подкрепа отвсякъде, тя препоръча политиците да не си лепят сами етикети, че са десни или други.
 
Основните приоритети, обясни тя, са работа по промяна на изборното законодателство. Тъй като предстоят парламентарни избори и да не се повтарят събитията от „Арена Армеец“, трябва да се направят необходимите промени и този закон да се превърне в устойчив, заяви тя. Предстои да бъде подписана декларацията и анексът с ГЕРБ относно коалиционното споразумение. Кунева уточни, че това е една рутинна практика и с нея се въвежда друга култура на управление. „На всеки шест месеца ще даваме отчет заедно с министрите“, поясни вицепремиерът.

Кунева уточни, че не се излиза от основното споразумение с тази декларация, а се прави оценка на дейностите. „Третият приоритет, но не и последен е необходимостта да бъде изготвен нов закон за съдебната власт, антикорупционният закон да бъде променен като бъде изградена национална система за борба с корупцията, както и промени в наказателното право, защото много е важно да дадем сигнал на българските граждани, че България се движи напред, дори и да не е по права линия, а по спирала, но отчитаме напредък“, заяви Кунева.

Относно предстоящите президентски избори лидерът на ДБГ ще изчака да говори със съпартийците си от РБ и иска разговор със старото дясно, визирайки СДС, тъй като от тях са излезли двама от президентите на България – покойният Желю Желев и Петър Стоянов.

"Ще се радвам, ако българка спечели поста генерал секретар на ООН. Това е уникална възможност за страната. Кой ще е отговорен, ако България я пропилее по вътрешни причини", заяви Кунева, без да назовава Ирина Бокова, защото крайното решение си е на премиера Бойко Борисов. Вметна обаче, че чуждо издание е дало най-високия шанс на българка. Преди ден "Дипломатик куриър" даде на Бокова 4.5 от максимално възможната оценка 5.

Димитър Делчев от своя страна заяви на пресконференцията, че РБ ще останат на старата си позиция и няма да търсят подкрепата на ДПС или пък на отлюспилите се от ДПС депутати.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4777 |11.01.2016 Радан Кънев: Нямам общ език с Местан . 14| 4829 |11.01.2016 Димитров: ЕС и САЩ може да са поискали смяната на Местан . 18| 6277 |10.01.2016 Бокова: Човек не може да се хареса на всички . 9| 4641 |10.01.2016 България може да остане без педиатри и хирурзи след 5 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads