Реклама / Ads
26| 5689 |12.03.2012 НОВИНИ

Кунева напуска НДСВ

.
Меглена Кунева
Било тежко лично решение след дълго обмисляне на лични мотиви.
 

Меглена Кунева напуска НДСВ, съобщиха от пресофиса на Сдружение "България на гражданите", пише в. Труд.

"Днес обявявам, че напускам НДСВ. Това е тежко лично решение след дълго обмисляне на лични мотиви и в отговор на актуалните обществените очаквания. Благодаря на всички прекрасни хора в НДСВ, с които се борихме за европейското и евроатлантическото бъдеще на България. Благодаря и за искрената подкрепа на Христина Христова, на ръководството и на членовете и симпатизантите на НДСВ в президентските избори. Те показаха, че могат да застават зад каузи, без да имат излишни партийни комплекси", посочва Кунева.

 

По думите й, излизайки от една партия, тя не излиза от политиката, защото "България има нужда от промяна, за която партиите на прехода нямат сила и смелост". Според Кунева в момента няма партия, която иска да повиши стандарта на българите, защото бедните и отчаяни хора се манипулират лесно, посочва Кунева. "Няма партия, която да застане като истинска алтернатива на съществуващия политически картел, без да влиза в договорки с него. Днес власт и опозиция са двете лица на една и съща монета", смята Кунева.

 

Тя обяви, че няма смисъл просто в създаването на поредната партия. На пресконференция тя обясни, че вече има над 10 000 заявления за членуване в сдружението "България за гражданите". По думите й, това е алтернатива, защото нараства усещането, че държавата е абдикирала от своите основни функции. Много хора искат да имат представителство, каквото "България на гражданите", смята Кунева. Тя коментира, че управляващите и опозицията са като една и съща монета.

„Не заставам срещу партиите, а срещу тъмните сделки между тях", каза Кунева и добави, че ако партиите не представляват интереса на хората, а на определени олигарси, ще продължи да бъде против тях. (Труд)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6836 |11.03.2012 Станишев: Амбициите на Кунева бяха ясни преди изборите . 49| 7371 |09.03.2012 Иво Прокопиев си харесал ракета носител - М. Кунева? . 31| 6197 |04.03.2012 Ексшеф на парламента отива при Кунева? . 13| 7080 |27.02.2012 Д. Вълчев: НДСВ тръгна по стъпките на Костов и реши, че е велико

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads