Реклама / Ads
30| 5728 |24.09.2013 НОВИНИ

Кунева ожали социалиста Кадиев: Горкият, доста се поизмъчи

.
Меглена Кунева
Тя се зарече да не води мръсна кампания. В България е необходима нова политическа култура, в която политическите опоненти да се състезават чрез идеи и политики, а не да използват мръсни пиар техники за омаскаряване.
 
Няма да водя мръсна кампания с лични нападки срещу никой от политическите си опоненти, имам по-висока цел, искам след изборите да предложа изключитепно важни промени в Конституцията и за тях е необходимо широко национално съгласие, за да могат да бъдат приети в обикновено Народно събрание, а после да се върви към Велико Народно събрание, каза по БНТ лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева.

Това, което правят сега е "не гледай колко съм калпав, гледай колко мога да омаскаря другите", това е състезание надолу към дъното, каза тя.
 

Срещу „Движение България на гражданите" и Реформаторския блок се води масирана негативна кампания, защото се вижда, че блокът има сериозен потенциал, констатира тя, сочейки за пример кампанията срещу Найден Зеленогорски и тефтерчетата срещу него, както и изявленията на Г. Кадиев. По този повод Радан Кънев вече обяви, че ще има съдебен иск. Реформаторският блок няма нито обща централа, нито общи разходи, единствено дават заедно пресконференции и подобни твърдения за финансиране са пълна лъжа и абсурд.
 

Горкият г-н Кадиев, доста се поизмъчи да изрече тази лъжа пред вас. Дори след тези обвинения партията, към която неохотно принадлежи г-н Кадиев, ще вземе своите гласове, друга партия ще вземе своите и като казвам, че има политически картел, аз визирам включително и това, че те заедно източват банката на доверие към политическата система, смята Кунева.


По темата за отношенията с ГЕРБ Кунева даде за пример канцлера Ангела Меркел в Германия. Докато не се проведат изборите, в Германия се говори за програми, политическо поведение и приличие и за това в кои сектори програмата ти има нужда от подкрепа, а не за механични коалиции. Ние търсим подкрепа от българските граждани, изповядващи ценности в център-дясното пространство и сме конкуренти с ГЕРБ, каза Кунева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4991 |21.09.2013 Кунева с крачка вляво . 23| 5420 |12.09.2013 Реформаторите - заложници на парите на Кунева . 43| 5300 |30.07.2013 Кунева иска СДС и БЗНС в реформаторския блок . 46| 5036 |28.07.2013 Кунева: Когато властта не чува, отвлича парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads