Реклама / Ads
45| 5709 |24.11.2013 НОВИНИ

Кунева се ослуша за коалиция на Реформаторите с ГЕРБ

.
Аз не искам политически картели. Това каза пред bTV лидерът на „Движение България на гражданите” Меглена Кунева. Тя отговори уклончиво на въпроса дали след избори Реформаторският блок би влязъл в коалиция с ГЕРБ.
 

Въпросът бе отправен на Кунева по повод призив на Сергей Станишев, отправен в ефира на bTV в петък към реформаторите – да кажат категорично дали биха управлявали коалиционно с партията на Борисов. Тогава лидерът на социалистите предположи, че такова сътрудничество не е изключено, което ще направи Реформаторския блок „патерица за връщането на ГЕРБ на власт”.

Кунева не даде еднозначен отговор по въпроса – каза обаче, че призивът на Станишев е „мързелив”.

„Има много въпроси, на които той сам трябва да отговори по отношение на сегашното управление. За да не отговаря обаче, той се опитва да задава въпроси на другите. Затова казвам, че е мързелив призив. Истината е, че има елементи от поведението на ГЕРБ и исканията, които са в една посока с нашите – такова например е настояването за оставка на кабинета „Орешарски”, но това не значи коалиция. Не сме съгласни с много от вижданията на ГЕРБ като мораториума за земята и отношението им към правосъдие и вътрешен ред – това са неща, които няма да пресечем. Единствената коалиция към този момента е тази на партиите в Реформаторския блок, след изборите ще видим”, обясни още бившият еврокомисар.

Тя определи като „безсмислено” предложението на държавните мъже след срещата на КСНС при президента – да се предложи общоевропейски регламент за оповестяване на имуществото и сметките на висши политици. Според Кунева това предложение не може да стане общностно законодателство, защото нуждата от него е специфична само за страни като България.

„Само, което не може да се реши на вътрешно ниво, то се решава на общоевропейско. Не мисля, че тези неща са проблем за Финландия или Дания, например. Затова няма как да бъде прието. Просто нашите политици трябва да спрат да се крият един зад друг”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5176 |18.11.2013 10-те изисквания на "България без цензура" за коалиция . 64| 6234 |12.11.2013 Кунева: Следвай парите и ще разбереш кой кой е! . 57| 4820 |11.11.2013 Реформаторите ще участват в изборите като коалиция . 32| 4911 |05.11.2013 Местан: Коалиция с ГЕРБ е абсурдна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads