Реклама / Ads
45| 8463 |20.02.2010 НОВИНИ

М. Кунева се посвещава на България, може и като президент

.
Меглена Кунева размишлява дали да се кандидатира за президент
Първият български еврокомисар иска да продължи да работи като политик; запознати твърдят, че царистката може да се окаже жълтата кандидатура за предстоящите през 2011 г. президентски избори у нас. Не бил изключен дамски дуел Кунева - Фандъкова. Любителите на изненадите привиждат даже и трио.
 

Меглена Кунева отклони предложението на Жозе Барозу да продължи работата си в Европейската комисия. "Виждам своята роля да продължа да работя като политик. Искам да имам свободата и енергията, да посвещавам знанията си за по-добра България, за по-добра Европа", казва първият български еврокомисар за Агенция “Фокус”

Трите години на Кунева в Брюксел допринесли за развитието на политиката на Европа и за образа на България. Тя останала много трогната от предложението на президента Барозу да продължи работата си в Комисията на високопоставена позиция. Приела го като оценка за работата, която тя и екипът й свършили.

Въпреки това обаче Кунева виждала своята роля да продължи да работи именно като политик; а оттам да има свободата и енергията, да посвещава знанията си за по-добра България и за по-добра Европа.

Съпартийци на Кунева, пожелали анонимност, споделиха пред Frognews.bg, че не е изключено Кунева да се окаже жълтата кандидатура за предстоящите през 2011 г. президентски избори у нас. Нейният авторитет като еврокомисар се оказа локомотивът, който издърпа още едно евродепутатско място за НДСВ на евроизборите миналата пролет; затова царски политици не отхвърлят възможността М. Кунева да повтори успеха си и на избори за държавен глава. Така тя би станала първата жена президент на България. Frognews.bg напомня, че веднага щом беше избрана за нов лидер на НДСВ, Христина Христова каза, че Кунева би била най-логичният избор за президент. Тогава еврокомисарят ни обяви, че се е трогнала до сълзи, но не не мисля за себе си в постове. Мнозина обаче смятат, че е размислила.

Разбира се, все още не е известно каква тежка артилерия ще извади ГЕРБ за предстоящото състезание. Социологически проучвания към днешна дата сочат, че управляващата партия няма да има абсолютно никаква конкуренция за президентския пост, ако на изборите се кандидатира сегашният премиер Б. Борисов. Сред възможните кандидатури се спрягало и името на силовия министър Цветанов. Самият Цветанов преди време призна, че Борисов го кандардисвал за президент за последните избори. Съпругата му Деси обаче се противопоставила, защото тогава не се разпознала като първа дама и не искала да обременява децата си. Не било изключено в борбата да влезе още една силна фигура от ГЕРБ, Йорданка Фандъкова, чийто кметски мандат изтича точно през 2011 г. Тогава президентският дуел ще стане дамски.

Тежката си дума не е казала и БСП, но било повече от сигурно, че червените едва ли ще заложат на своя лидер, допускат соцдепутати. На този етап Станишев обяви пълна мобилизация за предстоящите догодина местни избори. За да добави щрих към дамското трио, лидерът би трябвало да заложи на Корнелия Нинова, която напоследък трупала сериозен актив пред своя лидер.

Карето дами едва ли ще бъде попълнено от съпартийка на атакиста Сидеров, който на този етап предпочита да подкрепя безусловно ГЕРБ и, ако не бъде всят смут във взаимоотношенията между двете партии, Атака най-вероятно ще подкрепи кандидата/тката на управляващите.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4788 |11.02.2010 За България, свободна и чиста от ГМО, настоява обществото . 1| 5183 |06.02.2010 Кристалина Георгиева: Ще помогна на България, ако светът ми повярва . 6| 5204 |28.01.2010 Кунева се връща в Брюксел преди да си е тръгнала? . 61| 9677 |14.12.2009 Помаци псуват България, искат я в Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads