Реклама / Ads
83| 5490 |17.04.2011 НОВИНИ

М. Кунева: Не съм кандидатура нито на Станишев, нито на Първанов

.
Меглена Кунева
Всичко с номинирането ми за президент започна през януари, когато изнесох лекция за петата година от членството ни в ЕС. Говорих предимно за границите на свободата на пазарната икономика. Темата с подслушването избухна тогава и ме извади от равновесие, нямаше как да не се започне и с тази тема, тя също е свързана със свободата. Получих още 5 покани за лекции по темата, поясни М. Кунева в предаване
 

Преговори не могат да се правят истерично, поясни гостенката. Има ги лекциите, срещите ми с хората, мечтая да чуя какво ще поискаме да постигнем ние българите, каза тя и посочи, че икономическата ситуация на ниво семейство е много тежка.
Нещата вървят към предлагане на моята кандидатура за президент, разбира се, че трябва да има инициативен комитет за това. Доверието към управляващите е малко, а аз ще взема решение, когато съм сигурна, че ще мога да направя нещо за България, категорична беше Кунева.

Вие носите огромната вина за затварянето на двата блока на Козлодуй, нали, попита водещата.

Кунева поясни, че не е можело да се водят преговори за два остарели блока, за които вече са били поети определени ангажименти. Сега Германия извежда от експлоатация 30 блока от техните централи, след случилото се във Фукушима.

Вие имате пръст във фиаското на Румяна Желева, така ли е, попита Ризова.

Важното е, че изпитът беше публичен, в един голям парламент, което е много тежко, аз също минах през моите неудобни въпроси. Нямам отношение към провала на Р. Желева.

Б. Борисов ви упреква, че не сте критикували тройната коалиция, така ли е, зададе Ризова следващия неудобен въпрос.

Комисарят не е министър на правителството, Станишев не ме е поставял в ситуация да нарушавам европейската си клетва. Никога няма да хвърля камък по собствената си страна. По-добре е, че не продължих мандата си, че Борисов избра свой комисар.

Станишев се съобрази с моя опит, моята популярност в ЕС, с познанствата ми, с мнението на по-малкия коалиционен партньор. Тогава бяха много напрегнати дни, чувствах се подготвена, имах доверието на българските граждани. Не се чувствам кандидатура на Станишев, нито на Първанов, категорично отговори Кунева.

Не всичко е прозрачно, невинаги знаем обяснението на един или друг политически ход, трябва да знаем кого да питаме, към кого да се обърнем, трябва просто да имаме цел, заяви бившата евродепутатка.

Нямаме все още обявени кандидати, за каква битка говорим, попита Кунева. Аз съм юрист и мога да ви кажа, че фигурата на президента е малко особена. Има няколко неща, които той трябва да прави – да подготви терена така, че партиите да покажат най-доброто от себе си.

Ние сме бедна страна, но трябва да правим умна икономика, ние влагаме три пъти повече материали и енергия за производство на общ продукт с европейците.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5010 |17.04.2011 ДПС с кметска кандидатура в София . 44| 5085 |14.04.2011 Кунева: Няма да бъда партиен кандидат за президент! . 28| 4813 |14.04.2011 АБВ бие отбой - без президентска кандидатура . 9| 5324 |21.03.2011 Кунева: Не са договаряни по-тежки условия за акциза на горивата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads