Реклама / Ads
7| 5066 |25.09.2009 НОВИНИ

Кунева е в Топ 10 на най-добрите еврокомисари

.
Меглена Кунева Източник: Вяра Йовева
Списание "Икономист" (Economist)постави Меглена Кунева, еврокомисар по защита на потребителите, в списъка на най-добрите десет еврокомисари.
 
Анализът на дейността им е във връзка с приключващия мандат на сега действащия състав на 27-членната Европейска комисия.

В своеобразната подредба, която не е номерирана и отличава най-добре представилите се комисари, Кунева е на седмо място.

За Кунева изданието пише, че след присъединяването на България към ЕС през 2007 година Кунева стана комисар за защита на потребителите и оглави сектор, който не бе сред най-обещаващите. Тя, обаче привлече общественото внимание с умел набор от цели, например в банковото дело и подвеждащи сайтове на авиокомпании, пише британското списание. И чрез успя са си спечели висок авторитет.

В групата на недотам добре представилите се комисари "Икономист" поставя Франко Фратини, отговарящ за правосъдието, който се занимаваше прекалено много с политиката на родната си Италия. През 2008 г. той стана външен министър на страната, но ако Лисабонският договор бъде ратифициран, Фратини би искал да се върне като новия върховен представител за външната политика. Гюнтер Ферхойген ще остане в историята като блестящ комисар за разширяването от 1999 г. до 2004 г. От тогава обаче той се занимава със сложния си личен живот, а сегашният му пост на комисар за индустрията сякаш го отегчава - той беше хванат да решава судоку на заседанията на комисията.

Вивиан Рединг, комисарят за информационното общество от Люксембург, си спечели слава с това, че намали цената на роуминга, но само времето ще покаже дали това е било добра идея, посочва "Икономист".

Комисарят за външните отношения Бенита Фереро- Валднер е силна, посочват представители, но й липсва влияние и увереност.

Сред другите разочарования са шведката Маргот Валстрьом, чехът Владимир Шпидла и унгарецът Ласло Ковач, пише британското издание.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5032 |18.09.2009 М. Кунева: Да е друг, но с качества! . 4| 4562 |18.09.2009 Гафът на Кунева е, че е премълчала за опасната политика на тройната коалиция . 19| 5394 |09.09.2009 ЕНП отсвири Кунева за еврокомисар . 10| 4950 |24.08.2009 Кунева песимист за европарите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads