Реклама / Ads
36| 5756 |02.05.2014 НОВИНИ

П. Курумбашев: БСП дава верните отговори за социалните проблеми

.
Левицата е тази, която поставя въпроса за социалната справедливост в Европа и дава верния отговор ще може ли по-бедните в нашето общество да имат право на по-добро образование и по-добро здравеопазване. С тези думи се обърна към членове на Младежкото обединение във Варна кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Петър Курумбашев.
 


По негови думи  десетгодишното управление на десницата в Европа и на това на ГЕРБ е било нечовешко и заяви, че левицата може да смени тази посока, за да стане Европа по-социална.  „Все повече хора разбират значението на това, което става в ЕС и Брюксел именно за България. Нека не се чувстват като хора, за които няма значение дали ще отидат на 25 май на изборите или не. Нека го направят и да посочат наистина посоката, която те смятат за правилна с отбелязването на номер 15“, призова Курумбашев.


Той припомни думите на Мартин Шулц, кандидат на ПЕС за председател на Европейската комисия,  че обществото е загубило способността да чувства болката на хората без работа, на младите, които нямат добро образование и дом, които нямат приятели и най-важното – нямат надежда. Пред младите варненски социалисти Курумбашев припомни основните социални ангажимента, които обеща и изпълни правителството на Пламен Орешарски през последните 11 месеца.


„Ние въведохме златното Швейцарско правило, дадохме коледни и великденски добавки към пенсиите, увеличихме майчинските, детските добавки за второ дете, минималната работна заплата, повишихме броя на хората с енергийни помощи,  отменихме данъка върху минималната работна заплата и замразихме възрастта за пенсиониране. Свършихме доста работа и за младите хора. Признахме лихвите за разходи и въведохме младежката гаранция”, обясни кандидатът за евродепутат.

Курумбашев беше категоричен, че българите не трябва да са със самочувствието на втора категория граждани, а родните евродепутати да показват това със своята работа. „От моя опит досега мога да кажа, че ние се преборихме да не се подписва споразумeнието  АКТА, преборихме се за мораториум за шистовия газ и да не се отглеждат ГМО в България. Това са позиции, които съм отстоявал в Народното събрание, смятам да продължа това и в Европейския парламент“, заяви той. Кандидатът за евродепутат подчерта, че изборите на 25 май са с национално значение и е важно българите да дадат своя вот.  „Единственият начин Борисов и Цветанов да не се върнат на власт е бюлетина №15”, каза още Петър Курумбашев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6881 |01.05.2014 П. Курумбашев: Няма интрига в напускането ми . 36| 5208 |29.04.2014 Бареков: Държавата никога не е давала пари за социална политика . 53| 7000 |27.04.2014 Томислав Дончев: Днес трябва да създаваме богатство, а не дългове . 12| 5494 |25.04.2014 Тренчев: Работодателите гледат в тавана и дават празни обещания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads