Реклама / Ads
14| 5484 |07.07.2010 НОВИНИ

П. Курумбашев: Д-р Иванов е "сготвен" от ГЕРБ

.
Бойко Борисов имал пръст в цялата история с оставката на Лъчезар Иванов, каза депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев, но не поясни какво е "участието" на премиера.
 

"Лъчезар Иванов е сготвен от своите." Това каза Курумбашев след новината за оставката на Лъчезар Иванов от поста председател на софийската организация на ГЕРБ и зам.-председател на Народното събрение.

"Не знам какво е това прегрешение, което те кара да си подадеш оставката като заместник-председател на НС, а в същото време ти дава право да бъдеш председател на парламентарна комисия (по здравеопазванието - бел. на ред.)", коментира още Курумбашев. “Или си направил нарушение и трябва да освободиш всички заемани постове и да останеш обикновен народен представител, или да не си подаваш оставката - няма средно положение”, добави той.

Добро сравнение е случаят на Лъчезар Иванов с този на Румяна Желева, според левия депутат. Той се подрежда в редицата на Желева, Нанев и е в този триумвират, третият, за наше общо съжаление, коментира Курумбашев. Очевидно става дума за търговия с влияние, това го чух вчера като изявление на Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията, досети се Курумбашев. “Лъсна истината и за натиска върху медиите, лъсна и натиска върху митниците - Ваньо Танов каза сутринта по една ТВ, че г-н Иванов е лобирал за същия човек да бъде назначен на определени позиции в митниците”, каза депутатът от Коалиция за България.

Той си спомни за подобен скандал при предишното управление, свързан с Национална агенция “Пътна инфраструктура”, но “в случая прави впечатление реактивността, с която се взема решението за оставка”. Повече от ясно е, каза Курумбашев, че има намеса и на Бойко Борисов. Може да видите днес статии в медии, близки до премиера, които внушават, че Лъчезар Иванов трябва да си подаде оставката, което е ясен знак, че има зелена светлина, дадена от друго място, заключи той. “Много от журналистите си мълчат, че върху тях е оказван натиск от управляващите, а всъщност, той е всекидневен. И затова, когато се даде гласност следващият, който се опитва да действа по този начин ще бъде поне по-внимателен. Премиерът да бъде по-честен, когато казва има ли натиск върху медиите или не, а може би и тези, които му отговарят”, заяви Петър Курумбашев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 8186 |07.07.2010 Телевизионен скандал свали Лъчезар Иванов от шефски пост в НС . 45| 6564 |31.05.2010 П. Курумбашев: Премиерският натиск - директно чрез журналистите . 2| 5081 |29.05.2010 В. Саръиванов намери работа на циганите . 2| 5013 |18.05.2010 А. Караиванова: Съдиите в Русе и Пловдив - отличници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads