Реклама / Ads
23| 5554 |19.05.2011 НОВИНИ

П. Курумбашев: Управлява ни предприятието „Дупки пробиваме всякакви”

.
Петър Курумбашев
Светлините на прожектора трябва да бъдат насочени към човека, носещ отговорността за всичко – министър-председателя Бойко Борисов. Много хора доскоро го оприличаваха на Кръстника, но сега той ми прилича на Любимец 13.
 

Това заяви депутатът от ПГ на Коалиция за България Петър Курумбашев от трибуната на парламента.
Курумбашев попита кой носи персоналната отговорност за Румяна Желева , оприличена от него на "богатството ни във външната политика” или за здравния министър, който пие по 8 литра мляко на ден – Анна-Мария Борисова. Имаме министър-председател, който бяга от отговорност. Държавата наистина се управлява от предприятието „Дупки пробиваме всякакви”, каза Курумбашев.

Депутатът от ПГ на ГЕРБ Лъчезар Иванов го реплика с думите, че разбира артистичните му наклонности и че добре познава кинопроизводството. Премиерът има най-висок рейтинг в държавата от 2001 г. Дали той е Любимец 13? Може би за българския народ - да, той е любимец, без да има митология, без свръхестествени качества, каза Иванов. Според него в пленарна зала днес се води предизборна агитация и вот за правителството на Бойко Борисов. Днес виждаме малък модел на предизборна кампания. Едното лице на нашата опозиция, саркастична и говореща като крайна инстанция, а от другата страна виждаме хора, които с подмолни средства, се опитват да разколебаят доверието в новия транспортен министър, каза Иванов.

Той заяви, че е право на министър-председателя да оптимизира работата на Министерски съвет. Може би страхът от това, че оптимизацията на кабинета ще доведе до по-добри резултати и че ПП ГЕРБ ще се представи много убедително на предстоящите избори, предизвика тези страсти в парламента днес. Когато се правеха промените в кабинета на Иван Костов, никой не даваше обяснения. Същото беше и при управлението на Сергей Станишев, добави Иванов. Според него никой досега не се е заемал да затвори най-голямата рана в ресора транспорт – БДЖ. Желанието на премиера да повтори мандата си е огромно, независимо, че от ляво и от дясно се опитват да ни спъват и препъват, каза още Лъчезар Иванов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4989 |04.05.2011 Бивши кадри на ДС ще управляват горите . 22| 6361 |16.04.2011 П. Курумбашев: Няма партия, която да стои добре в дясното пространство . 8| 5997 |07.04.2011 Европарите за земеделие скараха червени и управляващи . 4| 5372 |29.03.2011 Младенов: Либийското общество трябва да реши кой да управлява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads