Реклама / Ads
8| 5912 |30.09.2010 НОВИНИ

Кушлев удря депутат от ДПС с имоти за 2,5 млн. лв.

.
Гюнай Сефер
Имоти за близо 2,5 млн. лв. на депутата от ДПС Гюнай Сефер са запорирани от силистренския окръжен съд. Активистът на Доган не може да докаже произходът на 17 000 минимални работни заплати.
 

Обезпечителните мерки са взети по настояване и предложение на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. Това обяви председателят й Стоян Кушлев, след като подписа споразумение с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, писа БГНЕС. Обезпечителни мерки са наложени върху имущество на стойност 2 284 230 лева, а цената на бъдещия иск, който ще се заведе срещу Гюнай Сефер, е за 8 832 504 лева. Запор е възложен на големи имоти, обясни Стоян Кушлев. Става въпрос за два апартамента на атрактивни места в София, 23 недвижими имота, 23 автомобила, голям имот в Дулово – където има работилница, лаборатория, 6 склада за тютюн. Запор е наложен и върху всички банкови сметки на Гюнай Сефер и на семейството му. Запорирани са и дяловете, които депутатът има в 7 дружества.
"Ние прилагаме закона еднакво и справедливо за всички, независимо от техния обществен или политически статут", категоричен бе Стоян Кушлев. Той обясни разликата между запорираното имущество и това, за което ще бъде заведен иск с факта, че с другото имущество Гюнай Сефер вече се е разпоредил предварително, преди комисията да бъде сезирана от прокуратурата. "При него разликата е много голяма. Той не може да докаже имущество в размер около 17 хиляди минимални работни заплати", обясни още Стоян Кушлев.

Гюнай Сефер е депутат от парламентарната група на ДПС от 2009 година. Той е член на Комисия по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите в НС.
Името на Гюнай Сефер през последните няколко дни се споменава често в медийното пространство покрай делото срещу бившия директор на НАП Мария Мургина. На съдебното заседание бившият териториален директор на НАП Силистра Милена Цолчовска разказа, че Гюнай Сефер я заплашвал с уволнение, след като започнали данъчни ревизии на 4 от фирмите му. Срещу депутата от ДПС се води и дело в СГС. Той заедно с Митхат Мехмед Табаков, както и Росица Василева Милчева и Веско Николов Пачкински са обвинени в за документни измами, извършени по повод на две обществени поръчки. Става въпрос за построяване на общо един път от 7 км. и 300 м., свързващ село Окорш с централния път от Шумен до Силистра. Чрез престъплението са присвоени 337 945,55 лева, а реално изграденият път е 1 км. и 700 м. и не отговаря на проекта. Разследването беше проведено от специализиран съвместен екип включващ прокурори, следовател и служители на МВР и ДАНС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6577 |28.09.2010 Евродепутати искат справедливост за Мирослав Ризински . 2| 4677 |23.09.2010 Ст. Кушлев: Ще има искове за милиони левове . 0| 4986 |16.09.2010 Предучилището за 5-годишните скара депутатите . 9| 4864 |14.09.2010 Кушлев погва и политици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads