Реклама / Ads
14| 7802 |25.10.2009 НОВИНИ

Кушлев запорира замък на бизнесмен

.
Стоян Кушлев
Комисията "Кушлев" е наложила запор върху имуществото на известния созополски бизнесмен Георги Тумпалов, пише вестник "Монитор".
 
Става въпрос за огромния му замък в созополското село Равадиново. Атрактивният и скъп имот е бил запориран преди дни по дело за изнудване срещу бизнесмена.

Разследването е в районната прокуратура в Несебър. От прокуратурата обаче отказаха да съобщят кой е изнудваният и за какво е бил притискан.

Възбраната ще остане в сила до приключване на делото, съобщиха запознати. Ако Георги Тумпалов бъде осъден, то кралският замък ще бъде конфискуван в полза на държавата. Огромната сграда е с разгъната площ от 5000 кв. м и е разположена на входа на Равадиново, което е само на 3 км от Созопол. В огромната постройка има цели 60 стаи. Стойността на замъка се изчислява на поне 3-4 милиона евро, пресметнаха брокери.

По всяка вероятност в хода на разследването ще се наложи собственикът да доказва и какъв е произходът на средствата му. Чудото на архитектурата представлява истински средновековен замък с типичните островърхи кули. Градината на имението пък е аранжирана с огромни статуи, водоскоци и езерца, в които плуват бели и черни лебеди. Проектирана е и ферма за щрауси. За четирите етажа са вложени над 19 000 т камък. Островърхите кули са облечени с метални фризове, отлети в Сливен. Общо 50 тона медна ламарина ще обшие гредите, след което предстои да бъде нанесен слой химическо злато. Салоните са украсени с дъбов паркет и обзаведени с тронове, резбовани на ръка. За многобройните прозорци са поръчани специални многоцветни витражи. В избата има винарна. На входа на цялото това чудо стои масивен скален надпис с текст: "Грешнико, какво направи? Как живя? Направих замък с езеро и две добри деца!"

Тумпалов, който започва да тренира борба още като ученик, е сочен за близък до Георги Николов - Мечката, който беше застрелян. Впоследствие Тумпалов става представител на висаджийската групировка в района на Созопол.
.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5381 |19.10.2009 Още не са поискали откуп за сина на правешкия бизнесмен . 2| 9468 |02.10.2009 Комисият Кушлев – хилавото дете на ирландския опит . 1| 5651 |30.09.2009 Парламентът не прие доклад на Кушлев . 12| 5293 |26.09.2009 Заплашват Стоян Кушлев след запора над Христо Ковачки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads