Реклама / Ads
67| 4620 |29.07.2013 НОВИНИ

Кутев: На Бузлуджа категорично усетихме подкрепа към правителството

.
Антон Кутев
На Бузлуджа категорично усетихме подкрепа към правителството. Там имаше над 50 000 души и това не са 50 000 души, които се разхождат на жълтите павета след работа.
 

Това заяви Антон Кутев, народен представител от ПГ на КБ в ефира на БНР. Депутатът обясни, че отиването на Бузлуджа е коствало на много от симпатизантите да тръгнат към върха в два през нощта, заради отдалечеността на много от регионите, докато протестиращите в центъра на столицата отиват там след работа.
 

На въпрос, дали има диалог между протестиращи и управляващи, Кутев обясни, че разговори между двете страни са абсолютно задължителни. Народният представител добави, че на Бузлуджа симпатизантите на левицата ясно са показали свята подкрепа и към правителството и към БСП. Депутатът изрази съжаление, че до този момент протестът не е излъчил лидери, с които да се води конструктивен диалог.

„Протестиращите имат категорично неприемливи искания – вие трябва да си отидете, защото ние ви мразим“, поясни той и допълни, че те искат нови избори, а вотът е бил твърде скоро. "Този срок не е достатъчен, за да покаже резултатите от едно правителство. Труден е диалога, но ние сме длъжни да го търсим“, каза Кутев.
 

По повод случая с белия автобус, с който се опитаха да изведат депутатите от парламента миналата седмица, Кутев заяви, че не е бил счупен само един прозорец, а най-малко пет. Той уточни и че, един камък не чупи прозорец, защото са двупластови. „Летяха стотици камъни. Една част от тях са паднали в автобуса, останалите по главите на полицаите“, каза той. Според него от всички, които са оградили автобуса, само около 20-30 са хвърляли камъните. Кутев беше категоричен, че камъните са били достатъчно големи, и това е показателно, че предназначението им е било да убиват. 
 

Кутев пояси, че депутатите ще продължат работа, защото има няколко много важни теми. Една от тях, според него,  е актуализацията на бюджета, а като част от него е социалния пакет. Той припомни, че това са 20 млн. лв за хората с увреждания, заедно с още други социални мерки. На въпрос как депутатите ще продължат да ходят на работа, Кутев обясни, че е дискомфортно от една страна да бъде питан, как ще ходи в парламента и същевременно, да чува протестиращите, които казват - Няма да ви пуснем да влезете. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 137| 5972 |27.07.2013 Орешарски го няма на Бузлуджа, словото му прочете военният министър . 74| 6284 |26.07.2013 Йовчев притеснен. Щяло да се пречи на придвижването към Бузлуджа . 69| 6659 |26.07.2013 Борисов за работата в НС: Едните за кебапчета и бира на Бузлуджа, другите плажуват . 85| 6320 |25.07.2013 А. Кутев: На Бузлуджа ще се съберем повече, отколкото на жълтите павета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads