Реклама / Ads
58| 7036 |25.03.2014 НОВИНИ

Кутев:Гардовете на Борисов са с амнезия, не работят за държавата

.
На този етап НСО крие какво е правил Борисов. Не може Петното, Бонев и Борисов да си спомнят, че е имало среща, а гардовете да не помнят. Много интересно от какво пазят. Това каза пред журналисти депутатът от БСП Антон Кутев.
 

"Както и във Временната анкетна комисия за Бисер Миланов същите факти на дълбока амнезия на гардовете на НСО имаше и по време на друга комисия - "Авиоотряд 28". Тогава НСО не беше видяло нищо и не беше чуло нищо. Ние не сме НСО република, а парламентарна република. В парламентарна република една парламентарна комисия се явява достатъчно високо ниво, за да няма възможност под какъвто и да било повод за секретност да се окажа, че НСО не си спомня нещо. Биха могли гардовете на НСО да се позоват на секретност, но нито в едната, нито в другата направиха това, те казаха, че просто не помнят. Това означава, че най-вероятно тези гардове са непригодни за тази работа или че друг, а не шефът на НСО и държавата, ръководи техните действия", заяви Кутев.

"От тази тяхна амнезия аз смятам, че те не работят за държавата и за НСО. Искам да видя след като гардовете не си спомнят, директорът какво си спомня от цялата работа, който и да е той и в състояние ли е той да стигне до това какво вършат неговите подчинение. Ако не е наясно, стигаме до извода, че тези служби до ден-днешен се ръководят от Борисов или друг", каза още социалистът.

От Коалиция за България искат изслушване на ръководството на НСО в специализираната парламентарна комисия за контрол на службите за сигурност. На журналистически въпрос за това, че ГЕРБ и ДПС се съюзявали срещу Коалиция за България като искали промяна в Изборния кодекс заради разпределението на местата в ЦИК, Кутев заяви, че такова изменение може да иска всеки.

"Това, че ГЕРБ по някакъв начин се съюзяват с ДПС, в края на краищата поне помага на тезата, че очевидно ДПС работят с всички политически сили", посочи депутатът. Кутев заяви, че утре ще стане ясно дали ще внесат законопроект за изменение на Изборния кодекс.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4890 |25.03.2014 Борисов: Ситуацията в Крим може да има опасни последствия за Европа . 64| 5224 |25.03.2014 Бисер Миланов-Петното потвърди, че се е срещал с Бойко Борисов . 42| 5062 |24.03.2014 Б.Борисов: Мая Манолова направи закон само за тези избори . 44| 5359 |23.03.2014 Борисов: Манолова е направила изборния закон само за настоящия вот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads