Реклама / Ads
0| 5829 |05.07.2016 НОВИНИ

Кутев: Хората искат АБВ, но без Първанов и Калфин

.
Антон Кутев
„Според мен трябва да вървим към обединение на левицата, но да се прави внимателно и да се мине през тежка система на искане и даване на прошки. Хората, които нарушиха правилата тези години, трябва да си дадат сметка за това. Пътят към обединението е дълъг“.
 

Това заяви Антон Кутев в сутрешния блок на Канал 3. Той подчерта, че до сега са обработени 95% от резултатите, а избирателната активност е била голяма - над 70%. Социалистът е на мнение, че както от БСП са отстъпили назад, същото трябва да направят и в АБВ. „Не може да сложиш едни и същи хора толкова години и да искаш хората да им вярват. Те нека да бъдат в партията, но не може всеки кандидат да се казва Първанов. Той е бил успешен президент и не мисля, че ще се кандидатира. Според мен те ще търсят други варианти“, коментира социалистът. „Реална е ситуацията, че членовете на БСП искат обединение с АБВ, но без Първанов и Калфин“, посочи Кутев. Според него БСП е много променена, но това не се вижда от вън. Той подчерта, че председателите на партията в страната са млади хора на по 30-40 години, както и организаторите на „Позитано“. „Това беше огромно организационно и морално усилие, защото че те нямат опита на старите.  Големият шанс на БСП е да се намери начин да бъдат подпомогнати и да успеят да си научат урока. Ние сме на ръба на промяната и реализирането зависи основно от Корнелия Нинова“, каза още Кутев.

 

Кутев е на мнение, че няма проблем да се назначават кадри в тази коалиция, стига да са качествени. Той подчерта, че добре дошли са всички, които ще работят. Социалистът изрази мнение, че е трябвало Конгресът да бъде през март, за да може вече БСП да е готова с кандидат-президентската двойка. „Но ние успяхме да направим това допитване само за един месец, като това е сериозна организация и става въпрос за над 2500 изборни секции и бюра в цялата страна“, каза още той.

 

Антон Кутев е категоричен, че е необходима промяна. „В момента имаме най-бесния капитализъм в света. Имаме абсолютно непоносима здравна система, огромна безработица, власт на монополите, банките правят каквото си искат, а хората се чувстват безсилни, когато застрахователните компании не им изплащат застраховките. Всичко това е въпрос на социално регулиране и някой трябва да го направи в България“, уточни той. По неговите думи е имало абсолютно десен преход, а сега се обяснява, че не е имало безплатно здравеопазване. „Имаше и аз го помня. Беше безплатно за всички, друг е въпросът, че тогава технологичното ниво беше по-ниско“, допълни социалистът.

 

„БСП може да не е досвършила нещо и да не е била последователна, но левите принципи са били наши и сме заемали позиция. Огромната вина беше на десните политици, които ни лъгаха 25 години, че ни водят към добро, а единствено спечелиха самите те и групата около тях. Виждам, че Корнелия е осъзнала, че ако направим още един компромис, това ще е краят на БСП“, коментира Кутев. Според него българинът иска промени рязко и бързо, за няколко месеца, защото му е омръзнало толкова години. „Това може да се случи в България, но въпросът е дали има някой на който му стиска. Корнелия изглежда като човек, който би могъл да го направи“, допълни той.

Кутев посочи, че в политиката има абсолютния шанс и нещата се случват днес и сега. „Борисов има абсолютната власт в момента – президентската, кметската, управлява огромна част от съдебната система, а прокуратурата се съобразява с него. Какво пречи на този човек да създаде една нова България?“, попита Антон Кутев. Според него проблемът е, че Борисов не знае накъде да тръгне и не иска да промени България. „Няма визията. Единственото, което прави, е да му дават едни пари, с които той се хвали, че е направил магистрала“, каза още той. Кутев е на мнение, че има  икономически сили, които имат интерес в страната ни да няма селско стопанство и икономика, но нито един от големите политици на Европа и САЩ не го иска от нас. „Ако имаш самочувствието, не се поддаваш на подкупи и знаеш какво правиш в тази държава, можеш да го направиш. Той спря „Южен поток“, похвали се на цял свят, че е спрял 3 големи руски енергийни проекта, след което обяви, че ще го почваме. Няма как да стане“, каза още Антон Кутев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4209 |03.07.2016 Станишев: Хората имат право да мразят политиката заради случилото се във Великобритания . 0| 5285 |30.06.2016 Кметове не искат тунел в Кресненското дефиле . 0| 6135 |30.06.2016 Манолова: Хората поголовно се жалват от здравеопазването . 0| 4541 |30.06.2016 Кутев: Последната престрелка в София я няма и в уестърните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads