Реклама / Ads
21| 6662 |26.03.2014 НОВИНИ

Кутев: Коалиция между ДПС и ГЕРБ е възможна

.
Антон Кутев Източник: Булфото
Това, че сме в коалиция с ДПС не задължава нито нас, нито тях да нарушаваме собствените си интереси. Всяка политическа сила си има свои правила. Свидетели сме на грубо нарушение на Конституцията и то от страна на президента. За импийчмънт още не е станало на въпрос, но ще подадем жалба в Конституционния съд.
 

Това каза народният представител от „Коалиция за България” Антон Кутев пред бТВ.

Социалистът коментира, че ръководството на ЦИК не е от толкова голямо значение. Всъщност половината наши членове, които сме предложили, са от гражданската квота, така че не може и да става въпрос, че се прави опит за манипулация на изборите от страна на БСП, заяви Кутев.

Според него обаче всички спечелени избори от ГЕРБ станали с помощта и на хората от ЦИК. Категорично тази истерия на ГЕРБ относно ЦИК цели да си осигурят предимствата в изборите, които те много успешно са използвали, включително и в президентските избори, спечелени от Росен Плевнелиев.

Коалиция между ГЕРБ и ДПС не би учудила някого, смята Кутев. ДПС имат свой начин, по който работят – те обичат резки политически жестове и са много наясно какво създава възможности в политиката, коментира депутатът.

Кутев си припомни и по-големи шамари по повод изказването на Румен Петков, че са настанали тежки времена за БСП, след днешното решение на ДПС, да подкрепи ГЕРБ за място в ръководството в ЦИК. Трудни времена били и когато всички искали оставката на Румен Петков, а от БСП много го пазели. Кутев си обясни това със сплотеността на социалистите.

Това, което направи ДПС, е политически жест безспорно, че гласувахме срещу майчиния език. Те си защитават  интереса. Но това до този момент не може да доведе до раздори в управляващата коалиция, убеден е той.

 

Каквото и да говорим ДПС е парламентарно представена партия, която си има твърд eлекторат от български избиратели. Не може да оправдаваме всички недъзи на прехода с тази партия. Нали имаше мандат, в който те не бяха в управлението, но тогава какво хубаво се случи, попита Кутев за управлението на ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 7037 |25.03.2014 Кутев:Гардовете на Борисов са с амнезия, не работят за държавата . 45| 7410 |22.03.2014 Томов бил топлата връзка между протестърите и ГЕРБ . 30| 5927 |20.03.2014 Кутев: Истерията за липсата на декларация на НС за Крим е пресилена . 19| 5718 |18.03.2014 Цонев: Разговорът между Борисов и Танов е автентичен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads