Реклама / Ads
72| 6893 |05.06.2013 НОВИНИ

А. Кутев: Милионите са в апартаментите ви; Цветанов: Давахме за благотворителност

.
Антон Кутев Източник: Булфото
Пореден скандал избухна в парламента при обсъждането на текст от проекта на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание, касаещ парламентарните групи.
 

Става въпрос за възможността парите от държавната субсидия да следват депутата, ако той напусне парламентарната групата, в която е определен след гласуването на изборите и отиде в друга. 

Аз декларирам, че Парламентарната група на ДПС не е откраднала нито една стотинка от друга политическа сила, защото не е приемала в редиците си и не е приемала заявление от нито един народен представител, напуснал друга парламентарна група, за да приеме в своята сметка средства, които са удържани от политическата сила, към която доскоро е принадлежал този народен представител, заяви Лютви Местан.

Тъй като трикът парите да следват депутата се практикуваше активно от ГЕРБ Цветан Цветанов не можа да направи аналогична декларация, а започна да обяснява как използвали държавните пари за благотворителни каузи

Имаше доста спекулации за това - как са се извършвали кражби на партийни субсидии и са се прехвърляли в други партии.

От държавната субсидия, която е получила ПП ГЕРБ, за българските граждани, които имат нужда, са отишли: над 1 милион лева за лечение на деца, над 1 милион лева - за възстановяването на село Бисер. Партия ГЕРБ даде 1 милион лева и бяха построени 32 нови къщи, 1 милион лева дадохме за Перник, заяви Цветанов в качеството си на зам.-председател на ПП ГЕРБ. Така той се опита да отговори на упреците на депутати за прехвърляне на народни представители от различни парламентарни групи към тази на ГЕРБ и за купуването на народни представители.

„Дали сме над 4 милиона лева от държавната субсидия, и това е нормално за всяка една национално-отговорна политическа партия, а това, че правите популизъм, е ваша работа”, обясни Цветанов.

Народният представител от ПГ на Коалиция за България Антон Кутев обаче го сряза: „Аз ги наброих 2-3 милиона лева, като вземете 1 милион от ДПС и 1 милион от "Атака", и те станаха. Не включвате тази част от парите, които отиваха за вашите заплати. Писали сте си заплатите, за да може да оправдаете пред НАП приходите, които имате. Да знаете, парите са във вашите апартаменти”, обясни Кутев.

Цветан Цветанов отвърна, че това изобщо не би желал да го коментира и отново заговори за благотворителни акции.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 5032 |04.06.2013 А. Кутев: Не можем без парите за финансиране на партиите . 82| 5166 |29.05.2013 А. Кутев: Надявам се, г-н Цветанов, да сте първият осъден министър . 6| 5287 |28.05.2013 Антон Кутев: Всяка партия е ревнива, включително и БСП . 183| 6322 |20.04.2013 Станишев: Бойко Борисов да върне милионите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads