Реклама / Ads
24| 5896 |02.05.2011 НОВИНИ

Кутев: Да обявим кандидата си преди ГЕРБ ще е грешка

.
Антон Кутев
Би било груба грешка за която и да е партия да си казва кандидата, преди да е ясно какво ще направи най-голямата партия – ГЕРБ. Това каза пред журналисти секретарят на НС на БСП Антон Кутев.
 

За съжаление, ние ще бъдем поставени сигурно в ситуация, в която ще трябва да издигнем нашия кандидат преди ГЕРБ, защото естествено Бойко Борисов ще чака до последно да каже кой му е кандидатът, добави той.

По думите на Кутев профилът на кандидата за президент на столетницата трябва да бъде съобразен с това дали ще играе срещу Бойко Борисов или срещу друг представител на ГЕРБ. Но левицата ще е принудена да избира кого да пусне в битката за държавен глава, без да е съвсем наясно с конкуренцията, обясни Кутев.

Според него на този етап единственият, който може да си позволи да чака до последния момент, за да си каже кандидатурата, е Бойко Борисов. В същото време в ръководството на червените не се опасяват от лавинонарастващия брой президентски номинации, достигнали вече двуцифрено число.

Ако имаме предимство в българската политическа джунгла, то е, че сме най-демократичната партия, подчерта Антон Кутев.
Той не пропусна да отбележи, че за 2 години управление ГЕРБ са успели да увеличат безработицата два пъти, като особен принос имат в създаването на нови 150 000 нови безработни.

Това не се дължи на световната криза, а на некадърното управление, коментира бившият зам.-министър на икономиката Явор Куюмджиев. И докато сега хората без работа са 11.2 % от трудоспособното население, през 2008 г., когато на власт е Тройната коалиция, те са били наполовина по-малко – саво 5.6 %.

Куюмджиев подчерта също, че докато в повечето европейски страни кризата вече отминава, у нас се задълбочава. Изводът му е, че оставане на власт на ГЕРБ с всеки един ден завлича страната ни още по- надолу.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5378 |18.04.2011 Трафопост за 3.5 млн. лв. вкарва Ламбо в предизборен капан . 11| 5160 |15.04.2011 РЗС: Между ГЕРБ и ДПС има предизборна договорка . 17| 4770 |12.04.2011 БСП подозира ГЕРБ в предизборни манипулации . 27| 5134 |07.04.2011 Неуволненият Кр. Първанов: Имаше неприязън от Трайков към мен и преди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads