Реклама / Ads
70| 8990 |24.08.2012 НОВИНИ

А. Кутев: Не се оттеглям; да не ме е сложила Корнелия на поста

.
Антон Кутев
Моята дъщеря не учи в Съединените щати както прави синът на Корнелия. И не приемам именно Корнелия Нинова да бъде моралният съдник, контрира Кутев.
 

Конгресът за някои хора още не е приключил, заявил за “Фокус” Антон Кутев, народен представител от БСП, по повод реакцията на Корнелия Нинова на интервюто му, в което казва, че БСП е като СПИН. „Корнелия е говорила, че БСП е била тежка болест; това са думи на Корнелия, не мои. Говорила е, че, който се докосне до нея, е обречен, това, пак казвам, са думи на Корнелия, а не – мои. Говори, че ако не на смърт, членовете на БСП са обречени на мъчителен живот – това са думи на Корнелия, а не – мои. Моите думи бяха с достатъчно самоирония и по повод на дъщеря ми”, каза Антон Кутев.

„Искам да припомня на Корнелия, а и на всички, за които конгресът все още не е приключил, че баща ми беше човек, за когото БСП и социализмът бяха кауза. Аз съм човек, за когото БСП и социализмът са кауза. Дъщеря ми е човек, за който БСП и социализмът са кауза. Моята дъщеря не учи в Съединените щати както прави синът на Корнелия. И не приемам именно Корнелия Нинова да бъде моралният съдник, защото бих могъл да й напомня реплики, които не мога да произнеса. Които тя е произнасяла и много добре знае, че ги има записани със СРС-та, че са говорени в съдилища и т.н. Изобщо – вътрешнопартийните проблеми не се решават по този начин. Реваншизмът в тях е вреден”, каза Антон Кутев.
На въпрос – получихте ли реакция от хората на това изказване, Кутев каза: „Това, което виждам, е реакция на една група хора. Не смятам, че това, което казвам, е обидно за когото и да било. Според мен – самоиронията и опитът за чувство за хумор (да приемем, че е бил неудачен) - са ясно видими в това мое интервю. Не мисля, че някой би могъл да тръгне да се обижда от това. Да, може да се спекулира с това, което съм казал, и пак казвам, че някои хора, за които конгресът очевидно не е приключил, точно това правят. Но – не виждам как някой може да се обижда, по простата причина, че аз познавам стотици социалисти, които са направили приятелките си, приятелите си, кръговете около тях – също социалисти. Убеден съм, че в моя приятелски кръг има десетки хора, които гласуват за БСП, защото познават мен или хора около мен. Убеден съм, че идеи се предават чрез личния контакт и личното общуване. И, най-вече, ако някой се съмнява в идеологическата подготвеност, ако някой има спорове за каузата (тук имам предвид Корнелия) – нямам нищо против да си избере която иска медия в средата на септември (преди това няма да говоря). В средата на септември съм готов във всяка медия, в която тя поиска, да обсъдим каузата на социализма и хората, които могат да я носят. Ако може – да обсъдим и банковите им сметки”.

На въпрос – ще се оттеглите ли от поста, който заемате, Антон Кутев заяви: „Няма да се оттегля от поста, който заемам, най-малкото, защото не Корнелия ме е сложила на този пост. За този пост ме е предложил Сергей Станишев и са ме гласували хора. Ако тези хора, и този човек кажат, че трябва да се оттегля, ще го направя, но не Корнелия Нинова е човекът. Конгресът за някои приключи, за други – не, но съжалявам, че това се превръща в общонародна тема, което не е добре за БСП – казва още Кутев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5638 |20.10.2011 Гонят съдийка, сложила запор на “Труд” и "24 часа" . 40| 5968 |13.09.2011 А. Кутев: Сега вече съм убеден, че БСП ще спечели изборите . 24| 5870 |02.05.2011 Кутев: Да обявим кандидата си преди ГЕРБ ще е грешка . 47| 5670 |26.02.2011 А. Кутев: В доклада на НАП за Цветанов има груби несъответствия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads