Реклама / Ads
6| 4225 |11.02.2015 НОВИНИ

Кутев: Война в Европа е възможна

.
Антон Кутев Източник: Булфото
Разработката "Червеи" е огромна спекулация, пиар мероприятие с единствената цел да бъде спасен Цветан Цветанов. С нея се опитаха да заличат ефекта от това, че той беше осъден на втора инстанция.
 
Това заяви Антон Кутев пред ТВ7. Щом е осъден, а не лежи, той трябва да има мярка за неотклонение и прокуратурата трябва да се задейства веднага, защото Цветанов е бивш вътрешен министър, депутат и член на една от важните комисии в парламента - за контрол на СРС. Той ще направи всичко възможно да въздейства на последната инстанция, категоричен беше Кутев. "Червей" е шум, активно мероприятие, подчерта той.

Прекалено много сме се предали на евроатлантическата ориентация. В рамките на тези съюзи най-важно е да защитаваме национална позиция, българските интереси, коментира още Антон Кутев. Той е категоричен, че на България не й трябва да разполага на територията си танкове, защото те ще бъдат използвани с една единствена цел. „Конфликтът в Украйна е особено опасен, това е взривоопасен регион. Война в Европа е възможна. Оланд и Меркел правят невероятни усилия, за да се реши по мирен начин, но е възможна и война. Затова мисля, че не ни трябват танкове, те се използват единствено, за да се води война.

Някой мисли вместо нас в по-далечен хоризонт. Но при една възможна война - ние ставаме плацдарм. В България никой не иска това", коментира Кутев.

Според него идеята за създаването на газов хъб у нас може да бъде наречен „хъб на глупостта", защото страната ни няма необходимата енергия. Да назначиш външен министър, който е с откровени антируски позиции, е недалновидно, защото за страната ни най-печеливша е била по-балансираната политика.

Що се отнася до това дали Първанов може да стопли отношенията с Кремъл, Кутев бе лаконичен: „Няма да давам съвети на Първанов, той разбира от външна политика, макар никога да не съм харесвал това, което прави".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 5792 |10.02.2015 Над 800 социалисти участваха в митинг в подкрепа на мира в Украйна и против войната там . 121| 20982 |09.02.2015 Тома Томов: Срещу Путин се води ядрена война . 21| 4911 |09.02.2015 БСП: „С Европа, но никога против Русия!" . 17| 4931 |09.02.2015 Борисов: Имаме потенциал да разпределяме газ за Югоизточна Европа и ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads