Реклама / Ads
8| 5265 |11.03.2013 НОВИНИ

Д. Куцаров: Гражданските организации да не стават политически люпилни

.
Димитър Куцаров
Ние сме гражданска организация. Не искаме гражданските организации да се превръщат в политически люпилни. Както и не желаем партиите да използват гражданските организации за чисто политически цели. Национално движение „България си ти” няма да участва в изборите.
 

Това коментира Димитър Куцаров, председател на Национално движение „България си ти”, пред Фокус.

Аз съм скептичен към амбицията за „гражданско участие“ в управлението чрез „обществени съвети”, каза Куцаров. Това няма нищо общо с реалната демокрация. „България си ти” ще продължи да помага на многодетни семейства, на социално слаби хора и ще достига там, където държавата не достига – до конкретния човек и проблем.

„Разбира се, не изключвам, че когато се изясни картината на участниците в предстоящите избори, ние да проведем общо събрание, да преценим дали да не подкрепим конкретен кандидат”, каза Димитър Куцаров. В политиката няма стари или нови лица, а има можещи и неможещи, честни и безчестни, достойни и недостойни.

„Ние преценяваме отделните личности, а не просто политико-партийните структури. Вярваме, че на тези избори българската политика ще се рестартира. Но по-скоро надеждата ми е в самото наше движение – да се разраства, да укрепва и се радвам, че много млади хора се присъединяват към нас”, посочи Куцаров.

Във форума на движението в интернет се провеждат истински дискусии и се вижда колко умни млади хора има. Това е националният капитал. „Дълбоко скърбя за Пламен от Варна, който жертва живота си, за да даде тласък на промяната. Но като християнин призовавам да не се стига до тази крайна стъпка. Нека нашите деца да са живи и здрави, да се борят за своите идеи, да останат в България и да постигнат желанията и целите си. България ще бъде променена към добро от можещите, честните, добрите и вярващи в Бога хора – и млади и стари”, допълни Димитър Куцаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 6206 |12.09.2012 Филипов: В енергетиката ни работят шпионски организации, бранещи интересите на Русия . 20| 5260 |27.12.2011 Граждански организации атакуват инспектората на ВСС . 17| 5309 |23.12.2011 Съдът отхвърли гражданските искове по делото “Соло” . 3| 5407 |02.12.2011 Интернет организации скочиха срещу Закона за хазарта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads