Реклама / Ads
17| 3630 |22.01.2021 НОВИНИ

Лъчезар Борисов очаквал България да е лидер по икономически растеж в ЕС

.
Лъчезар Борисов
България можела да се окаже една от страните в ЕС, които ще са лидер по силен икономически растеж, въпреки COVID-19. Причината - държавата ни поддържала потреблението, което освен това растяло по време на криза. ”Тоест един от най-важните фактори на икономическия растеж”.
 

Това обясни в ефира на bTV министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Тезата за големият икономически растеж по време на криза чухме и миналата седмица от друг ефир.

 

"Видяхме, че в края на годината приходите в българския бюджет са много добри. Надявам се, че България ще бъде сред лидерите в ЕС", обнадежди се Борисов.

 

По думите му, ако не била пандемията, България щяла да има и много по-добри резултати - страната ни е щяла да приключи с нулев дефицит. В момента се очаква той да е около 3%. Иначе икономическия министър похвали правителството - най-адекватните и навременни мерки, икономиката не затворила, сектор търговия продължиил да работи с изключение на моловете.

 

По отношение на икономическите мерки икономическия министър посочи:

 

"Ние трябва да отговорим на очакванията на бизнеса и хората, които винаги ще очакват нещо повече, каквото и да направим. Министерството на икономиката, заедно с Националната агенция по приходите направи една бърза и иновативна мярка, може би най-бързата реализирана в Европа. Към момента с нея ще докоснем над 8150 компании, които ще получат 115 лева. Разплащането ще започне в понеделник", обеща Борисов.

 

Министърът се похвали и с рекордна сума от последните 6 години, свързана с чуждестранните инвестиции. Става дума за 1 млрд. лева, като се създават 4500 работни места. Мярката е за засегнатите от заповедите на здравния министър сектори -  фитнеси, частни училища и детски градини, ресторанти.

 

"Връщат се и заеми и си изплащат дивиденти същевременно, похвали се още министърът на икономиката", допълни още Борисов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 12445 |22.01.2021 Писмо до Борисов: Нямам нужда COVID-19 да съсипва живота ми. Вие го направихте . 35| 20611 |22.01.2021 Ще извае ли творецът шкафчето и пачките? „Аркад“ подиграха Борисов . 41| 8706 |22.01.2021 Авторът на картината с Борисов и Вучич: Нарекоха я “креватна живопис”. Никой не се съобразява . 31| 5204 |21.01.2021 Борисов подарил на Вучич картина за спомен. Интернет избухна: Соцреализъм!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads