Реклама / Ads
20| 6370 |13.10.2013 НОВИНИ

М. Лалов: Държат ни в мизерия, защото имат изгода от некачествено правосъдие

.
Председателят на Софийския районен съд Методи Лалов
Няма промяна в битовите условия и натовареността на съда. Единствената промяна е, че започна ремонт на една сграда, в която да се преместим. Министерството обаче започна това без концепция. Просто за отбиване на номера.
 

Това заяви председателят на Софийския районен съд Методи Лалов в предаването "Нека говорят с Росен Петров" по повод проблемите със сградата на Районния съд в София.

Няколко поредни правителства не са си свършили работата. Съдиите работят в малко по-добри условия, но те не са достатъчни. И Ковачева, и служебният министър на правосъдието, и сегашният правосъден министър дават обещания без да ги изпълняват. Министерство на правосъдието просто отби номера, заяви Лалов.

Водим битки за битови неща. Трябва ни модерен комплекс, в който съдиите да си вършат добре работата. Дадоха ми дума трима министри. Но думата им явно не значи нищо. А това е много страшно. Който ни държи в тези условия, той има изгода от некачественото правосъдие, коментира Лалов.

Миналата година са били постъпили над 102 000 дела по две засегнати страни, това са 204 000 засегнати лица. Направете елементарна сметка колко са натоварени съдиите като трябва да разгледат по 7 дела на ден, уточни още той. Лалов заяви, че когато чувството на справедливост в съдията бива накърнено, той няма как да бъде спокоен и да си върши работата и да раздава справедливост.

По думите му сградата на ГУСВ няма да бъде готова до края на годината, защото няма паркинги, няма ограда и няма система на покрива която да пази от "шушулки, които да убиват хората долу". Министерство на правосъдието трябва да разбере, че се налага да си свършат работата до край, каза още той.

Нека съдът да бъде издигнат до съответното ниво. Това е единствената власт, която не е политически представена и затова не е толкова шумна, каза Лилов. Той заяви, че политиците трябва да уважават съда и е недопустимо да има политическо говорене тип "Ние ги хващаме, те ги пускат", заяви още председателят на Районният съд в София.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5993 |26.09.2013 Мая Манолова: ГЕРБ се държат като селски футболен отбор! . 14| 4972 |16.09.2013 Министър Стоянович: Хората на духа държат нацията изправена . 90| 5357 |17.08.2013 65-и ден: Малоброен протест, огънят поддържат тромби и вувузели . 149| 6736 |20.06.2013 Борисов: Готвеха сценарий да ме задържат и убият в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads