Реклама / Ads
0| 12509 |24.07.2015 НОВИНИ

ЛЪСНА ИЗМАМАТА! Пеевски не е имал нито едно дело като следовател

.
Делян Пеевски
Депутатът от ДПС Делян Пеевски не е имал нито едно дело като следовател. Тезата, че има опит като следовател, беше единственият конкретен аргумент на бившият премиер Пламен Орешарски да го предложи за шеф на ДАНС през 2014 г., съобщи „Капитал“.
 

"Брой на досъдебните производства и следствени дела, които са били разпределени на г-н Делян Славчев Пеевски: 0, Брой изготвени от г-н Делян Славчев Пеевски обвинителни заключения, заключения с мнения за прекратяване и заключения с мнения за спиране - 0; Брой извършени от г-н Делян Славчев Пеевски следствени поръчки и проверки: 0."

 

Ето тази информация,  поискана преди година и половина от градския прокурор на София Христо Динев, се оказа най-строго пазената тайна в държавното обвинение. Предоставянето й беше отказано с мотив, че: а) информацията за това кой държавен обвинител колко работи не е обществена и б) и да е обществена, г-н Пеевски не е дал съгласие за разкриването й.

 

Отказът беше отменен от Софийския административен съд, който в прав текст обяви, че подобна информация не може да бъде тайна. Прокуратурата обаче протестира решението и дори ангажира двама свои представители да защитават интересите на депутата от ДПС пред Върховния административен съд.  И там обаче доводите на прокуратурата, защо информацията не може да бъде разкрита, не бяха споделени.

 

Делян Пеевски е назначен за следовател в икономическия отдел на Столичната следствена служба въпреки, че не притежава необходимия по закон стаж през 2005 г. Впоследствие той встъпва в магистратската длъжност за кратко, докато е избиран ту за народен представител, ту за зам.-министър.

 

Благодарение на законодателна промяна, прокарана по времето на тройната коалиция, стажът, който той имаше в изпълнителната власт и парламента, се зачиташе за магистратски и така въпреки, че реално е бил следовател само няколко месеца, на хартия депутатът от ДПС имаше завиден юридически стаж.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8776 |21.07.2015 М. Спасов: Името на Борисов стои до това на Пеевски и #КОЙ . 0| 4624 |19.07.2015 Шофьор без книжка блъсна жена, животът й виси на косъм . 0| 4910 |15.07.2015 БГ кола се блъсна в камион в Сърбия, петима души са заклещени . 0| 6096 |14.07.2015 Двойник на Пеевски се появи на протеста срещу Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads