Реклама / Ads
27| 6341 |06.10.2010 НОВИНИ

Латиносериал в земеделието, шефката ражда

.
Калина Илиева радостна Източник: razkritia.com
В петък Калина Илиева най-вероятно ще стане майка, а фонд "Земеделие" ще получи нов началник. Засега временен.
 

Такъв неочакван финал ще получи латиносериалът в министерство на земеделието
, пише 24 часа. От три месеца напрежението там расте заради забавеното усвояване на европарите по програма за развитие на селските райони. 2305 европроекта за 1,2 млрд. лв. са били отхвърлени за 1 г., показват данни представени вчера на заседание на комитета по наблюдение на програмата. Още 331 кандидати за субсидии са оттеглили заявките си, а хиляди стари се проверявали по пет, десет пъти. В това време лоши новини идваха за здравето на 30-годишната шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева. Че има тежко заболяване, че я оперират в Германия. Тя самата обяснявала напълняването си със здравословни проблеми. Дори обявила, че излиза в отпуск за 3 седмици, за да се оперира в чужбина. Представила болнични за тежко заболяване и едва преди ден е потвърдила лично, че всъщност всеки момент ще роди. Добрата вест пръв обяви баща й - шефът на столичната пожарна Иван Илиев по националното радио в неделя. Провокиран от интервю на Мирослав Найденов, че дъщеря му е болна, той се обади да каже, че е жива и здрава и чака внук.

Затова и министър Найденов също останал изненадан, че шефката на "Земеделие" чака дете. Последва опит да се пусне слух, че неизвестен се е представил за комисар Илиев, но проверка на телефонните номера показала, че грешка няма. Иван Илиев се е обадил на пожарникаря на радиото, който лично занесъл телефона с молба за включване на водещата Лили Маринкова. Най-вероятно Калина Илиева криела бременността си заради опасения, че ще бъде сменена. Шефката на фонд "Земеделие" отказа коментар, с мотив, че личният й живот не е работа на медиите. Само потвърди, че до 11 октомври е в отпуск. Според осведомени премиерът Бойко Борисов е бил силно изненадан от бременността на Илиева. Още преди месеци той е настоявал да се промени начинът, по който се работи във фонд "Земеделие", тъй като стотици сигнали показвали, че европарите не влизат в България.

"Това е огромен ресурс, който можеше да се използва в кризата, за да дръпне икономиката. Но за всеки проект се търси и най-дребното нещо, за което да го отхвърлят", твърдят фермери. Повечето от тях отказват да застанат с имената си, за да не бъдат отрязани от субсидии от Фонд "Земеделие" и в бъдеще. Заместникът на Илиева ще бъде посочен в четвъртък измежду сегашните 5-има зам.-директори на фонда. С най-големи шансове е Димитър Симеонов. Преди това той е работил като експерт по САПАРД, бил е и началник отдел "Оторизация на плащанията". Изстрелването на Илиева за шеф на фонд "Земеделие" изненада експерти и политици. Някои търсеха връзка между професията на Борисов и баща й Иван Илиев, който е шеф на столичната пожарна.

Истината обаче е, че Илиева дължи своя пост на изключително близките си отношения с ОЛАФ - европейската служба за разследване на измами с европари. Тя е работила с тях по случаи в България. Правителството на ГЕРБ е целяло фонд "Земеделие" да бъде поверен на човек, който няма да допусне измами и скандали като източените пари по САПАРД. Калина Илиева обаче е блокирала работата във фонда. Според осведомени тя е спекулирала с близките си контакти с ОЛАФ и се наложило пратеници да питат Брюксел дали наистина подкрепата за нея е твърда. Особено през лятото било регистрирано масово недоволство за начина на работа във фонд "Земеделие". (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4963 |27.09.2010 Граждани искат по-нисък праг за референдуми . 11| 7448 |26.09.2010 Граждански сдружения обявяват война на монополите . 6| 4888 |20.09.2010 Дават българско гражданство 3 пъти по-бързо . 8| 5442 |20.09.2010 Повдигат дело срещу Г. Лозанов и шефката на НОИ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads