Реклама / Ads
6| 6088 |03.09.2009 НОВИНИ

Лазар Колев: Обвиненията за Белнейски са нагласени

.
Белнейски
Обвиненията срещу мен са нагласени от пазарджишката прокуратура и следствието и всички знаят, че съм невинен, заяви в интервю за Дарик единственият обвинен за убийството на стрите Белнейски Лазар Колев.
 
Преди дни той бе преместен от националното следствие в пазарджишкия затвор, където излежава присъда за грабеж. Колев заяви, че няма алиби за нощта, в която изчезнаха Росица и Христина, а думите на свидетелите срещу него не отговарят на истината. Ето какво още каза той:

„Аз искам по-скоро делото да влезе в съда, за да се докаже как тези експертизи са направени. Цялата работа е, че Мартински от Националната следствена служба, съвместно с пазарджишката полиция, ги гласят тези експертизи. Аз съм ходил без адвокат в полицията, за да дам натривка от устата. Те три години го обявяват като категорично доказателство срещу мен. Това е нагласено от пазарджишката полиция съвместно с Национална следствена служба".

Това, че е проверена една версия от разследващите в началото, не означава, че клиентът ми няма алиби, заяви в интервю за Дарик Димитър Марковски, адвокат на обвинения за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев. Според Марковски би било справедливо делото да не влиза в съдебна фаза поради лиса на доказателства. По думите му обществеността трябва да знае какво съдържа делото по случая „Белнейски", но разследването не предоставя материали към момента. Ето какво още разказа адвокатът на Лазар Колев Димитър Марковски:

„Аз се надявам прокуратурата и разследването да проявят куража, а в случай на липса на данни и на каквито и да е доказателства, това дело да не види бял свят в съдебна фаза. Това дело е малко като Светия дух - всички говорят за него, но никой не го е виждал. До този момент ние не сме давали обяснения по делото, така че въпросът с алибито все още не е изчистен. Това, че разследването е проверявало една версия, която той първоначално е съобщил за наличие на алиби, не значи, че клиентът ми няма алиби".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5071 |07.08.2009 Учителката не се отказва да свидетелства по Белнейски . 3| 5522 |28.07.2009 Отказаха се да мерят члена на обвинения за Белнейски . 4| 5505 |23.07.2009 Обвиненият за смърта на Белнейски бърза с делото си . 0| 5091 |16.06.2009 Белнейски осиновяват Мария

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads