Реклама / Ads
25| 5485 |25.02.2009 НОВИНИ

Лазар Колев - убиец на сестрите Белнейски?

.
В петък на Лазар Колев ще му бъде повдигнато обвинение по чл. 116 от НК, съобщи окръжният прокурор Иван Даскалов. Колев твърди, че не познавал сестрите и няма общо с убийството.
 

 

Лазар Колев се казва човекът, на когото в петък ще бъде връчено обвинение за убийството на сестрите Белнейски. Той е на 24 години, от Пазарджик и вече е задържан за убийството на сестрите. В момента е в националното следствие.

В петък на Колев ще му бъде повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост, обяви по БТВ адвокатът му Марин Марковски. Колев изтърпява присъда в Пазарджишкия затвор за дребно престъпление. Лазар Колев обявил, че не познавал сестрите и няма общо с убийството.

Адвокат Марин Марковски допуска, че Колев вероятно ще бъде обвинен за непредумишлено убийство, т.е., че убийството не е планирано предварително и е извършено без съучастници.

Колев минал и през детектор на лъжата - нещо, който адвокатът по принцип не позволявал на доверениците си да правят. Марковски имал известна информация и за наличие на алиби на Колев, но запази това за по-късен етап. Представени доказателства, уличаващи Колев, обаче досега нямало, криели ги, добави Марковски, който заяви, че в случая Белнейски има версия прикриване, достойна за перото на голям писател.

Това не беше обикновен случай, в него имаше директно прикриване на улики и на високопоставени във властта хора, обяви по темата лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров. Прикриването извършвали тогавашният шеф на МВР Румен Петков и бившият началник на пазарджишката полиция Жоро Стоицев. Чичото на двете сестри Георги Спасов изрази надежда, че най-сетне извършителя може би е открит.

Frognews.bg напомня, че двете сестри Христина и Росица Белнейски бяха намерени мъртви на 31 януари 2006 г. в местността „Грамадите" между Пещера и Брацигово. Криминалистите дълго спореха за точния ден и мястото, където са били убити момичетата. Разследването първо бе удължено с два месеца. После нещата се проточиха, макар че бяха разпитани близо 5000 човека. В общественото пространство бяха пуснати различни версии. Замесени бяха имена на политици, техни роднини, както и на бизнесмени. Бяха задържани заподозрени, а след това пуснати. В края на юни 2008 г. следствието реши да ексхумира телата на двете сестри, като при последвалата анатомична експертиза проф. Раданов сензационно съобщи, че двете момичета са загинали при катастрофа, а всичко останало е било симулирано, включително и изнасилване. Тогавашният шеф на СДВР-Пазарджик Жоро Стоицев подаде оставка. След това ексминистър Румен Петков тайно го назначи на по-висок пост в МВР, което предизвика скандал в професионалните среди. Станахме свидетели и на спорове и взаимни обвинения между съдебни медици у нас. Последва самоубийство на проф. Раданов. Изследвания бяха правени и в Англия.

В този смисъл прав е адвокат Марковски, че сагата е достойна за описание от голям писател. Може да последва и филм, в който да има серии и с другите неразкрити убийства, които периодически шокираха обществото.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5898 |05.02.2009 Заловиха убиеца от Осиково . 2| 4853 |03.11.2008 Убиец на Пуканич вероятно се крие в България . 6| 10316 |27.08.2008 Последно: Сестрите Белнейски жертви на катастрофа . 10| 5512 |13.08.2008 Скотланд Ярд категоричен: Джип е прегазил сестрите Белнейски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads