Реклама / Ads
13| 5289 |25.06.2014 НОВИНИ

Лазаров лъже, че не знае нищо за случая Василев - Пеевски

.
Гл. сек. Св. Лаз.
В МВР няма постъпила информация за случая с банкера Цветан Василев и отправената му според него заплаха за убийство от страна на Делян Пеевски, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.
 

Лазаров допълни, че преди доста време на Пеевски е била предложена охрана от НСО , но той не я е ползвал. Според главния секретар на МВР трябва да стане ясно дали в случая има сценарий и кой е авторът му.

Светлозар Лазаров отказа да коментира скандала между Пеевски и Василев с мотивите, че такъв сигнал във вътрешното министерство няма.

Главният секретар обаче не казва истината, защото негови служители, по негово разпореждане участваха в тайната акция по задържане на петима заподозрени, че искат да убиват Пеевски. Двама бяха пуснати след няколко часа, а останалие трима освободи съда, като се аргументира, че няма никакви данни и доказателства за подобно престъпление. След това самата прокуратура се отказа да протестира съдебното решение, а главният прокурор Сотир Цацаров призна, че е допуснаа грешка.

Вчера Делян Пеевски бе разпитван около час в Столичното следствие по повод обвиненията на банкера, че е поръчал убийството му.

Не мога да разбера какво става, всяка седмица ме разкарват, бях на разпит при прокурор, заяви депутатът на излизане. Той отрече категорично да е заплашвал банкера. Не етговори обаче защо е в столичното следствие, където е бил на работа и където му се пази все още мястото.

Малък коментар: Главният секретар Светлозар Лазаров мери интелигентността на читателите и обществото според собствените си умствени възможности. Затова смята, че като изрече една лъжа, тя ще бъде възприета като истина, само защото е на висок пост. Само че всички знаят, че е на този пост не за заслуги, професионализъм и знания, а с връзки и протекции. Дори има слухове, че именно Делян Пеевски е кръстникът му за поста. МВР участва в целия цирк по задържането на заподозрени в измислен план за убийство на Пеевски. МВР е подслушвало седмици наред заподозрените и техни познати, следили са ги. По разпореждане на Лазаров полиция атакува офиси на Цветан Василев, сякаш са бази на Ал Кайда.
Още преди месец е имало сигнал в Интерпол за заплахи на Делян Пеевски срещу Цветан Василев. Тези сигнали са изпратени по надлежния ред до нашите служби. Сега Лазаров мънка, че няма нищо при него. Нито е чул, нито е видял нещо.
Вдъхновителят на кървавия провал в Лясковец днес вдига рамене. Разбирате ли сега, защо този човек е главен секретар. Точно заради това!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5049 |01.06.2014 Цветозар Томов: Наблюдателите не знаеха кого представляват . 58| 5503 |01.06.2014 Кунева знаела за кампанията на Костов в подкрепа на Малинов . 55| 5212 |30.05.2014 Местан: Борисов не знае ли, че вотовете не бутат кабинетите . 6| 4990 |15.05.2014 Орлин Тодоров: Знаех, че срещу мен ще се използват СРС-та

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads