Реклама / Ads
1| 4496 |16.04.2010 НОВИНИ

Лечков получи трето обвинение

.
Йордан Лечков
Сливенският кмет Йордан Лечков беше привлечен като обвиняем за злоупотреба със служебно положение. Това съобщи шефът на окръжната прокуратура в Сливен Пламен Стефанов, цитиран от sliveninfo.com.
 
Обвиненията са повдигнати в окръжната следствена служба, където кметът на Сливен се яви вчера.

Окръжна прокуратура - Сливен е внесла днес в Окръжния съд искане за отстраняване на Йордан Лечков от поста кмет на града. Това съобщиха от прокуратурата.

„С оглед повдигнатите обвинения на Йордан Лечков, които имат за предмет престъпления, извършени във връзка с работата му и за да се осигури обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото", пише в съобщение до медиите.

Срещу него са повдигнати вече три обвинения. Първото е по чл. 282 от НК за престъпление по служба. Като кмет не е спазил решение на общинския съвет за продажбата на битака в града и щетите само по неустойките са близо 1 млн. лв.

Второто обвинение е по чл. 311 за съставяне на документ с невярно съдържание.Според обвинението Лечков е подал в кадастралната служба заявление с неверни обстоятелства. Той поискал да бъде издадена скица на 30 декара земя, като посочил, че е общинска, а в терена бил включен дори парцел на Горското стопанство. Става дума за земя край с. Бяла в Балкана.

Лечков е обвинен и по чл. 283 за търговия с влияние, тъй като се опитал да въздейства върху бившия шеф на данъчното Петко Дюлгеров, за да прикрие резултати от данъчни ревизии на определени фирми, твърдят от прокуратурата.

"В момента се запознавам с материалите. Очаквам скоро да ме обвинят и за падащите звезди", заяви Лечков.

"Кутията на Пандора, която отворих миналата година, още работи. Припомнете си как извадих наяве приятелския кръг на всички власти. Сега те са дали показания срещу мен", допълни сливенският кмет.

Той съобщи, че свидетели срещу него са общинските съветници Иван Андреев, Радостин Русев и Галин Кънчев, както и бившият шеф на данъчното в Сливен Петко Дюлгеров.

Йордан Лечков се закани в понеделник да отвори нова Кутия на Пандора - с информация за съдии и прокурори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4954 |09.04.2010 Й. Лечков: Кьорфишеци ни образуват ежедневен стрес . 7| 5269 |08.04.2010 Лечков към прокурорите: 7 г. ме проверявате, открийте нещо . 2| 4837 |07.04.2010 14 общинари искат главата на Лечков . 22| 5036 |06.04.2010 Трима екс министри чакат обвинение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads