Реклама / Ads
92| 11913 |22.11.2013 НОВИНИ

Легия Антимафия: Каратиста и Пашата купуват стачките в София

.
Председателят на "Българска легия "Антимафия" Григор Здравков
Каратиста Бърборкото и Пашата купуват стачките в София. Те обезпечаваха и нерегламентираните наблюдения върху лидера на БСП Сергей Станишев.
 

Това заяви председателят на гражданско движение "Българска легия "Антимафия", Григор Здравков пред бТВ. Този сигнал бе подаден в парламентарната комисия и после изчезна. В петък пак се намери и връчи в комисията на Волен Седеров. Каратиста и Пашата обезпечават неистинските протестиращи. Как - с пари, заяви Здравков.

Това е продължение на т.нар. частно ГДБОП, в което са замесени и председателят на ПЕС Сергей Станишев, хората на Меглена Кунева, Касим Дал, ДПС , посочи Здравков.

От ГЕРБ продължават да контролират контрабандните канали за цигари и наркотици. С парите от цигарите се финансират протестиращите, смята още Здравков. "Това е продължение на частната ГДБОП. Парите идват от контрабанда на цигари „Корсар” и „Май уей”. Два месеца Желев, който сега е зам.-министър на финансите и ще отговаря за логистиката на агенция „Митници”, два месеца нищо не направи, докато беше шеф на Агенцията”, каза Здравков.

Той твърди, че ГЕРБ сега не атакуват митниците, защото продължават да контролират контрабандата. Бившите управляващи действали с началници на отдели и на митници. „Имат човек в Центъра за проверки - Тошо Пая, който прави селектирани проверки”, издаде Здравков.

Според документите и справките на „Антимафия” тази година митничарите са хванали 4 камиона контрабандни, а през 2010-а са заловени 25. Липсват 1,5 млрд. лв. от акцизи на контрабандни цигари, обясни Петър Якимов. "Те няма да изпълнят сега, колкото Ваньо Танов е направил”, отсече Здравков.

За 10 месеца са хванати 158 кг хероин, което било изключително малко. „На международна конференция ми казаха, че 53% от трафика на хероин за Европа минава през България”, обясни Якимов. Контрабандните канали си действат и се контролират от същите, които бяха по времето на ГЕРБ, а те са смесица от престъпни фигури и служители на МВР, заяви Здравков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5414 |22.11.2013 200 хил. струва митингът на ГЕРБ в Пловдив . 67| 5741 |22.11.2013 Станишев: Готов съм да водя преговори с Борисов . 11| 5675 |22.11.2013 Кадиев: Политиката е най-печелившия бизнес . 22| 5224 |22.11.2013 Президентът пита ДАНС за насилие срещу протестиращи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads