Реклама / Ads
82| 7069 |05.02.2014 НОВИНИ

Легия Атимафия: Борисов и котараците са откраднали 80 млн. лв.

.
Председателят на "Българска легия "Антимафия" Григор Здравков
Един от хайдуците си отиде. От днес резултатът е 1:0 за добрите. Това да махнеш зам. шеф на Агенция „Митници” все пак е постижение.
 

Това каза Григор Здравков, председател на Българска легия Антимафия в предаването „Лице в лице” по повод напускането на Румен Данов. Здравков се позовава на репликата на Ваньо Танов "В митниците се назначават готови хайдути". Заедно с него в студиото гост беше и Петър Якимов.

Двамата представители на легия Антимафия хвърлиха поредната бомба в ефир, като обявиха, че е имало схема за източване на евросредства от строежа на софийското метро.

Днес внесохме документи при данъчните, които показват как се крадат европари от метрото. Това са частните тефтери на "котараците" и на братовчеда на Бойко Борисов. Става въпрос за кражба на 30-40 млн. евро от Пашата, Каратиста и другите. Всичко е станало чрез обществени поръчки, обясни Здравков.

В тези тефтери са писали хората, които са раздавали парите, т. нар. касиери. Тук са към 800 страници. Тези документи показват как премиерът-слънце е крал европари от строежа на метрото.

Не сме предали доказателствата на прокуратурата, защото не можем да оправим цялата държава. Данъчните ако искат, да ги предоставят на прокуратурата.

Вътре пише така: Б.Б 20%, Каратиста 25%, Пашата 30%. Схемата е проста. ЕС дава парите и ние почваме да крадем. Издават се фалшиви фактури за извършените строежи, разкри Здравков.

Мен не ме интересува кой ще е министър-председател. Продължавам да твърдя, че това, което се случва с митниците, е страшно. Най-лошото управление беше по времето на тройната коалиция, каза Здравков. Конкурсът за шефове на митниците продължава да върви. Интересното е, че се споменава непрекъснато за разбиване на контрабандни канали, а събираемостта е на минус 300 млн. лева. Как се получава това? Орешарски трябва да се справя с този проблем. Истината е, че политиците ни трябва да започнат да крадат по-малко, категоричен беше Здравков.

Реално успеваемостта е нула. Печалбата от един камион контрабандни цигари е 150 000 лева. Това е чистата печалба, след като се раздадат рушветите. Годишно влизат 1000 камиона, а се хващат 3-4. Тези пари се разпределят много лесно. Системата не се е променила от 1989 година. Факт е, че никой не се е опитал да оспори това, което говорим. Точно поради тази причина не видяхме Шенген при предишните правителства, няма да го видим при сегашното, няма да го видим и при бъдещите, категоричен беше шефът на легия Антимафия.

ЕК ни посочва като основен производител на амфетамини. Годишно се произвеждат по 200 кг., а на митниците са хванати 10 грама. Има 3000 митничари. Всеки един да беше задържал по 1 грам, пак щеше да е повече. Повтарям, че това си е проблем на Орешарски, заяви Здравков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 6256 |05.02.2014 Стефан Софиянски: Хвани Станишев, удари Борисов . 68| 6473 |05.02.2014 Борисов: Всички политически решения се диктуват от ДПС . 20| 5165 |05.02.2014 Местан ще съди Борисов . 63| 6880 |04.02.2014 Софиянски:С комуниста Борисов и Станишев нямаме работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads