Реклама / Ads
8| 4381 |05.11.2015 НОВИНИ

Легия „Раковски” призова военните да подкрепят бунта на полицаите

.
Преди няколко години
Подкрепяме и заставаме до колегите от МВР в техните справедливи искания. Призоваваме членовете и симпатизантите на БОЛ „Раковски”, Българските военнослужещи, войните от резерва да се включат в провежданите мероприятия на колегите от синдикатите в МВР при пълно спазване на Конституцията и законите на Република България.Това пише в декларация на офицерска легия "Раковски".
 
Ето  и цялата декларация:

"Националният съвет на Българска офицерска легия „Раковски” с тревога следи за развитието на въпросите касаещи орязването на социалните права на служителите в сектор „Сигурност”заложени в бюджет 2016. За нас е непонятен и неприемлив механизма, по който за пореден път бяха взети решения, които засягат пряко тези служители. Свидетели сме на тиражирането на всякакви предложения и слухове подкрепени с неясни и витиевати доводи и оправдания. Като цяло можем да кажем, че за пореден път се прави опит за отнемане на социални права на служещите в сектор „Сигурност” и в частност във Въоръжените сили под благовидния претекст за „оптимизиране” на сектора, единственно на гърба на Българският военнослужещ, полицай, пожарникар, служител във затворите.

Членовете на нашата организация не приемат намеренията на министъра на финансиите, за когото службата в сектор „Сигурност”е принизена единственно и само до цифри.
Противопоставяме се ясно на намеренията за отнемане на социални права на хората работещи в сектор „Сигурност”.
Трябва да се прекратят всякакви действия касаещи промени в социалния пакет на служещите в сектор „Сигурност”.

Поради спецификата на създалата се ситуация заявяваме:
- Максимата „Разделяй и владей” не може и не трябва да бъде налагана в и срещу сектор „Сигурност” и цялото общество. Противопоставянето на различните професии една срещу друга, не би довело до нищо добро;
- Подкрепяме и заставаме до колегите от МВР в техните справедливи искания;
- Призоваваме членовете и симпатизантите на БОЛ „Раковски”, Българските военнослужещи, войните от резерва да се включат в провежданите мероприятия на колегите от синдикатите в МВР при пълно спазване на Конституцията и законите на Република България.


НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ НА БОЛ „РАКОВСКИ”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4534 |26.10.2015 ГЕРБ-София: Призоваваме политическите партии да се въздържат от провокации . 0| 5083 |03.10.2015 Председателят на ВАС: Съдийската колегия на ВСС - с ротационни шефове . 11| 9332 |26.08.2015 Меркел призова българи и румънци да не ходят в Германия . 1| 4627 |08.08.2015 Духовници призовават: Хора, станете по-добри!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads