Реклама / Ads
2| 6371 |18.01.2013 НОВИНИ

Лекар държи децата си под ключ

.
Баща държи от години трите си деца на възраст между 13 до 17 г. затворени в дома им без да посещават училище. След подаден сигнал от майката, която живее и работи в Англия, трите деца бяха отнети от баща им.
 

След дългогодишни опити на институциите децата на Елена и Димитър Дюлгерови от село Дренов бяха настанени в Центрове от семеен тип със заповед на дирекция "Социално подпомагане".

Това е станало във вторник, след като е бил получен сигнал от майката, че бащата извършва насилие върху децата.
 
Димитър Дюлгеров по професия е лекар. От десет години обаче не работел - съпругата му, която работи в Англия, издържа цялото семейство, съобщава bTV.

Началникът на Районното полицейско управление в Ловеч е издал заповед за полицейска закрила на децата. Има и заповед за извеждането им и молба към Районния съд за образуване на дело. Мярката е окончателна и не може да се обжалва.

Това не е първият опит на институциите да защитят децата, които са на възраст от 13 до 17 години. Те имат и сестра, която е 19-годишна. Четиримата никога не са посещавали училище и не са напускали дома си поради забрана на родителите им. Това потвърди и майката Елена Дюлгерова, която от 13 години е в чужбина. До преди месеци тя е била на страната на бащата.

През 2009 г. Ловешкият окръжен съд е отхвърлил иск на Районна прокуратура за ограничаване на родителските права. След обжалване Върховният касационен съд е отменил решението и го е върнал за ново разглеждане от друг съдебен състав. През 2011 г. след обжалване на решение на Районен съд - Ловеч, Окръжният съд е постановил ограничаване на родителските права на двамата родители и настаняването на децата в Център за настаняване от семеен тип, като е определен и режим за личен контакт с тях, съобщи председателят на Районния съд Георги Христов.

На 16 февруари тази година е насрочено открито съдебно заседание, на което ще се реши какво ще се случи с децата занапред.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5477 |17.01.2013 Брутално: Варненец реже гърлото си пред децата . 193| 7782 |16.01.2013 Премиерът: Не искам да оставя ядрени боклуци на децата си . 0| 5129 |14.01.2013 Пияният лекар от Дупница дал чужда проба кръв . 5| 5106 |04.01.2013 Поредна жертва на лекарска грешка?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads