Реклама / Ads
2| 5043 |02.05.2020 НОВИНИ

Лекар: Тежко болните млади с коронавирус вероятно са с вродени аномалии в имунната система

.
Оскъдна е информацията за реакцията на имунната система за този вирус. Той е в процес на проучване. Но вече знаем, че имунната система играе значима роля в ограничаване на инфекцията. За това говорят позитивните хора без клинични прояви. Това каза проф. Елисавета Наумова от Александровска болница по БТВ.
 

При всеки човек има различно ниво при справяне с инфекцията. Има млади хора, които доста тежко изкарват болестта. Дори има и фатален изход. Най-вероятно се касае за вродени аномалии в имунната система.

 

В момента световната наука и имунолозите са амбицирани да проучат и да дадат сериозни информации за това как имунната система реагира на този вирус.

Знае се, че в началото се включва вродената имунна система и след това, след няколко дни, в инфекцията се включва вторичната.

 

Темата за подсилване на имунитета е много интересна, сещаме се за него само при епидемия и проблеми. А това е неправилно. Тази ситуация преоцени нашите приоритети и ни накара за помислим за себе си, как поддържаме нашето здраве, за хигиенните навици. Самодисциплината когато сме болни е важна, т. е как да пазим другите. В момента много човешки добродетели излязоха наяве и те са свързани с грижа за хората. Ако успеем това да запазим, ние ще бъдем по-добре и по-сигурни.

 

Имунната ни система е изтощена през пролетта. Две вълни на епидемия се засякоха. Сега позволяваме имунната ни система да се възстанови. Сега почти няма болни деца т. е те са успели да разтоварят напрежението на имунната система.  

 

При децата се намира коронавирус. Не мога да кажа, че не се заразяват. Това, че не боледуват, е другата страна. Вероятно те успяват да ограничат инфекцията още преди тя да даде клинична изява. Предстои това да се установи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5315 |30.04.2020 Калфин: Ако вземем пари от ЕЦБ, значи икономиката ни изпада в тежко състояние . 4| 5433 |29.04.2020 Д-р Стефан Константинов: Онкоболните спряха да се лекуват заради страх от коронавируса . 0| 5429 |24.04.2020 Намериха мъртва жена и мъж в тежко състояние край яз. „Студена“ . 12| 4750 |23.04.2020 Лекар: Вирусът остава тежки последствия, най-вероятно за цял живот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads