Реклама / Ads
12| 5723 |10.03.2012 НОВИНИ

Лекари се изпокараха на форум на БЛС

.
Скандал е разтърсил редовния събор на Български лекарски съюз, се казва в писмо до медиите от сдружение „Български лекар".
 

 

Спорът в петък избухнал между председателя на организацията д-р Цветан Райчинов и няколко колегии, а поводът - превеждането на членски внос към централата на организацията.

 

Всички делегати на колегията от Търговище и половината делегати на колегията от Смолян, които представляват над 500 лекари, са били лишени от правото да гласуват, въпреки че са превели членските си вноски. Според "Български лекар" по този начин се допуска разцепление в организацията.

От 330 делегати в началото на заседанието, към края му са останали само около тридесетина.

Въпреки че в България има самостоятелен зъболекарски съюз, на събора на лекарската организация присъства в качеството си на асоцииран член само един стоматолог - бивш министър, твърдят още от организацията.

 

Според тях д-р Райчинов все още дължи обяснение пред делегатите за какво са похарчени над 2 милиона от членския внос на лекарите през последния мандат и за това дали е морално да получава едновременно големи заплати от БЛС и от ДКЦ в Русе.

 

Припомняме, че на събора на БЛС трябва да бъде избран нов председател на организацията при тайно гласуване. Ще бъдат избрани още заместник-председатели и главен секретар на Управителния съвет на БЛС.

 

По-късно стана ясно, че д-р Андрей Кехайов е оттеглил кандидатурата си. Това съобщи д-р Добрин Папуров, който е председател на Търговищката колегия и делегат на събора на БЛС.

 

Самият Кехайов определи като политическото вмешателство присъствието на бивш министър на здравеопазването на събора. Трима са останалите кандидати за председател на Българския лекарски съюз – д-р Марияна Кирилова от Велико Търново, проф. Гено Киров, номиниран от София и д-р Цветан Райчинов, настоящ председател на БЛС и  кандидат на Русе.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4977 |04.01.2012 Всички лекари в он-лайн регистър . 16| 5279 |13.12.2011 Меле между роми и лекари в Стара Загора . 6| 6068 |02.12.2011 Доц. Спасов: Лекарите имат нужда от доверие, а не от спекулации . 40| 6365 |29.11.2011 Борисов към лекарите: Направете курбан!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads