Реклама / Ads
11| 4330 |21.02.2016 НОВИНИ

Лекари неспокойни от здравната реформа на Москов

.
Петър Москов
Лекари са неспокойни. Според тях много от поетите ангажименти от министър Петър Москов не са изпълнени. Той ги успокои, че се работи по въпроса или съответно отбеляза, че трябва да се отговаря на съответни стандарти при искане за по-високи резултати.
 
Министърът опита да успокои хората и относно проблема, че между 40% и 50% от извършеното в болниците се доплаща на ръка. „Исках да ви запитам за какво говорите, защото основната част за това доплащане е за медикаментите и за лекарствата. Затова това беше един от сериозните аргументи на опозицията за вота“, обясни Москов.

Аз не казвам, че ще вържем и ще цъфнем от следващия месец, казвам, че това са правилните стъпки в правилната посока. Това каза още по Нова телевизия министърът на здравеопазването Петър Москов относно предприетата от него реформа, дни след като първият вот на недоверие към правителството, именно на тема „Здравеопазване“, не мина и кабинетът оцеля.

Москов е категоричен, че свършеното през неговия мандат е много повече от извършеното от хората, подготвили вота на недоверие, а именно БСП и ДПС. „100% качество“, даде гаранция той. „Над 230 000 броя заплатени прегледи ние сме задължили личните лекари да правят. Досега това нещо го нямаше. Над 230 000 заплатени нови профилактични прегледи за децата от 0 до 18 г.“, похвали се Москов.

„Между 630 000 и 640 000 нови направления ще има. Хората трябва да бъдат спокойни, защото те ще имат възможност, когато те имат нужда“, допълни той. „От април до следващия април над 5 млн. броя нови изследвания, които вашите лекари ще могат да ви назначават и те ще бъдат финансирани“, увери той. Това са цифрите, под които се е разписал надзорът на Касата, обясни здравният министър и подчерта, че за първи път се въвеждат 3 нови клинични пътеки.

На въпрос дали не се кани да оглави ДСБ, той отвърна: „И в Блока, и в ДСБ има различни мнения, те имат тежки проблеми пред себе си. Това, което искат хората, е това напрежение да не доведе до разцепление“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4491 |19.02.2016 В пъти се раминават офертите за здравната система за пръстови отпечатъци . 8| 4628 |17.02.2016 Ж. Бойчев: Здравната карта ще доведе до хаос . 19| 4256 |15.02.2016 Удариха болница на „Лекари без граница“ в Сирия, 9 загинаха . 5| 4520 |04.02.2016 Миков: Здравната политика на „Борисов 2” е „социално вредна”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads