Реклама / Ads
3| 4852 |07.08.2014 НОВИНИ

Лекари въстанаха срещу отстраняването на шефа на „Пирогов”

.
Лекари въстанаха срещу начина, по който беше отстранен шефа на „Пирогов”. В декларация до медиите те осъдиха действията на тъмно на бившия здравен министър Таня Андреева, която няколко дни преди да си тръгне от ведомството тихомълком махнала проф. Стоян Миланов от шефския пост.
 

 

Остро протестираме срещу начина на взимане на решение от бившия министър на здравеопазването д-р Таня Андрееева за отстраняването на проф. д-р Стоян Миланов от поста изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”, се казва в декралацията . Заради протоколното решение на Андреева за освобождаване от длъжност на проф. д-р Стоян Миланов, Медицинският съвет на „Пирогов" е заседавал извънредно тази сутрин. Освен това предмет на заседанието е била и промяна в състава на Съвета на директорите на лечебното заведение. Медицинският съвет на „Пирогов" настоява незабавно да бъде отменено решението на д-р Таня Андреева за отстраняването на изпълнителния директор проф. Миланов. Те искат също да се отмени и протоколът за промяна в състава на Съвета на директорите на УМБАЛСМ „И. И. Пирогов" и да се смени целият му състав.

 

Решението се протестира остро също и от членовете на Български лекарски съюз (БЛС), членовете на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, членовете на КТ „Подкрепа" и КНСБ в спешната болница. Според тях смяната на изпълнителния директор на болница от национално и стратегическо значение и с централна роля в спешната медицина на страната е направена по един напълно непрозрачен начин без обявени мотиви. Това им дава основание да приемат, че решението е взето с аргументи, които нямат нищо общо с подобряването на качеството на здравеопазването. Медиците са убедени, че в период на политическа и икономическа нестабилност на страната и природни катаклизми, този акт на дестабилизация на най-значимата болница в страната, осигуряваща денонощна, безотказна спешна медицинска помощ, е удар срещу стабилността на цялото общество и системата на здравеопазването.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5590 |31.07.2014 Лекарите ще са без заплати за Коледа? . 3| 4934 |26.07.2014 Само в София има поне 100 нелегални зъболекари . 0| 5377 |21.07.2014 За смърт на родилка и бебето й дават лекари на съд . 1| 4738 |21.07.2014 Болна жена не е зарязана от лекари в Първа градска в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads