Реклама / Ads
46| 5231 |18.08.2011 НОВИНИ

Лекарите не са безгрешни, но не заслужават омраза

.
Проф.Милан Миланов
Не сме далеч от мисълта след поредната глупава изцепка на т.нар. пациентски организации и по-точно техните предводители да ги дадем под съд за насаждане на омраза. Това заяви пред Нова ТВ проф. Милан Миланов, председател на етичната комисия към Българския лекарски съюз.
 

Искам да предупредя някои от тях, които се възползват от мъката на хората. Не сме далеч от мисълта да ги дадем под съд, предупреди професорът. И добави, че омразата към лекарите не може повече да продължава. Миланов си обясни проблема с хуманитарната криза в обществото. Отвори се кутията на Пандора, категоричен бе проф. Миланов. Но припомни, че последствията от такива актове са убийствени за цялото общество.

Милан Миланов не смята, че процесите за започнали от разчитането на СРС-тата. Атаката срещу лекарското съсловие започна отпреди 2 години, посочи той. Според него изключително важна е вярата на обществото в лекарите. Ситуацията в момента много оприличава това, което се случва около предложенията за шофирането – искат да забранят пушенето, яденето по време на шофиране, всякакви забрани. Направо да вземат и да направят така – в България леките автомобили да бъдат без екипаж. Същата ситуация се наблюдава и в здравеопазването, поясни проф. Миланов. Българските лекари и въобще всички лекари искат да елиминират заболяването и го искат точно толкова, колкото и пациентите, увери докторът.

По повод случая с ампутирането ръката на Милко Михалев професорът обясни, че лекарите не са знаели, че това можело да се случи. Такова усложнение не е имало досега, каза Миланов.

Да, лекарите правят грешки, съдят ги, но не и да се иска кръв. Аз чух, че съпругата на пациента, на който му ампутираха ръката, иска да убие лекаря, огорчен е лекарят. Той подчерта, че не трябва да се забравя, че българските лекари всекидневно спасяват български граждани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4713 |20.06.2011 МЗ подхваща лекарите по курортите . 36| 6911 |02.03.2011 Обвиниха лекарите от Горна Оряховица за смъртта на второ бебе . 52| 5050 |22.12.2010 Цветанов към лекарите: Извинявайте, нищо лично! . 33| 5023 |08.12.2010 Граждани бранят с подписка лекарите от Г. Оряховица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads